annesinin_beybisi reflüm var ilacı 2 gün bile almasam sıkıntı oluyor normalde nexstep kullaniyorum şimdi doktor esom diye kapsül şeklinde bir ilaç yazmış aile hekimi . henüz kadın doğuma gitmedim yeni hamileyim kullanmamda bir sakınca olur mu acaba ?
gurbetcianne97 annesinin_beybisi burda birinin tavsiyesine tecrübesine uymayın ve doktorunuza danışın lütfen. Bana hamileliğe özel mide ilacı verilmişken aynı ilaç arkadaşıma yasaklandı. Gebelikte ilaçlar gebeye ve kişiye özeldir. Geçmiş olsun. 🙂
Feyzaveannesi annesinin_beybisi İşte o yüzden doktora git diye diretiyorım ben 😂. Gebeliğin en önemli haftalarındasın ve bana göre doktora görünmen şart.
annesinin_beybisi ada58 gidince sorucam da canım gidene kadar burdan fikir almak istedim illa doktoruna sorup bilenler vardir
ada58 bu arada ben ekim ayında ameliyat oldum, mide koruyucu 6 ay içmem gerekiyordu kadın doğum doktoruma sordum rahatsız değilsen bırak ,ilaç zararlı dedi kullanmıyorum şuan
annesinin_beybisi ada58 ama rahatsız degil sen bırak demiş benim bu mide ilacını almadan yaşamam pek mümkün değil gibi
annesinin_beybisi gurbetcianne97 gidince sorucam da gidene kadar burdaki arkadaşlara bir sorayim doktorlar mide ilaci için ne diyor diye. gerçekten bu ilaçsız en fazla 2 gün durabiliyorum yediklerim geri geliyor 😁
annesinin_beybisi ada58 evet canım reflü ilacı almazsam yediklerim geri geliyor ve bogazimda yanma oluyor
ada58 annesinin_beybisi eşim de senin gibi ilaç almazsa duramıyor;her ilaç da iyi gelmiyor. doktorun en doğrusunu söyleyecektir canım. gitmen şart mı ben doktoruma telefonla ulaşıyorum cevap veriyor sorabilirsin duramıyorsan
annesinin_beybisi ada58 doktorum yok o yüzden ilk kez gidicem canım. en son gittiğim doktor aşılamayi yanlış yaptığı için hem paramız hem hayallerimiz boşa gitti adını bile anmak istemiyorum zaten numarasını falan sildim . devlette bir doktora gidicem özeldekilerden çok daha iyi . bir sıkıntı olmadığı sürece ona devam edicem
ada58 doktor işi de şans canım inşallah çok iyi bir doktor bulursun. bazı şehirlerde özeldekiler iyi bazılarında devlettekiler özel devlet ayrımı yapmamak lazım gerçekten iş hekimde bitiyor.
pekk1 aynı sorun bende de vardı canım hiçbir şey yiyemiyordum. Öncelikle dahiliye gittim o gastroentoloji yönlendirdi. :12 haftalıktım o zaman pantactive diye bir hap verdi o benim hayatımı kurtardı. Doktorlar bulunduğun haftaya göre ilaç veriyorlar . Ben çok tereddüt etmiştim yine de kullansam mı diye ama mecbur kullanmak zorundaydım çünkü hiçbir şey yiyemiyordum bebeğim hiçbir vitamin alamıyordu. annesinin_beybisi
ada58 pekk1 o ilaç benm yakınımın ilacı çok rahatlatıyor etken maddeleri de yan etki yapmıyor gaviscon un hap şeklindeki olanı