Rose93 Merhaba arkadaşlar 11+6 haftalık gebeyim ve obezim,doktorum karnimdan bebeği göremediğini sogluyor ve hep vajinadan ultrason ile bakıyor bu durum için bagzi insanlar riskli diyor,bu tarz durum yasayanlar var mı?
Zehra-46 Rose93 4 hafta boyunca doktorum hep vajinal ultrason ile baktı kaldıki 48 kilo bir insanim buna rağmen vajinal ultrason yapıldı. Ama iyiki doktoruma guvenmisim ve çevremdeki kalabalığı dinlememişim çünkü içerde kanama alanım varmış ve asla göbek lten ultrasonda görünmüyordu vajinal ultrason ile gördük ve tedaviye başladık ben doktoruna guvenmeni öneririm tehlikeli olsa bakmaz o bir doktor sonuçta
hazel5 Rose93 merhaba ben Amerikada yasiyorum ve burda hep vajinal ultrason tercih ediliyor. Korkmayin hicbir zarari yok hatta bazi seyleri daha iyi kontrol edebilmek icin daha bile iyi :)
ParkAys Rose93 endiselenmeyin. Ben de yurt disindayim. 37 haftalik oldum her muayene de alttan da bakiyor Doktor. Cok sukur bir sikinti olmadi.. endiselenmeyin. Sorun olsa zaten bu riski almaz doktorlar.. iciniz rahat olsun. Ben hala o catala otururken cok zorlaniyorum ve utaniyorum 😋 ama saglik cok onemli… uzulmeyin 💐
gurbetcianne97 Rose93 hiç bir zararı yok. Yurt dışında ilk 13 hafta hep vajinal bakılır. 30. Haftamdan beri rahim ağzı kısalığından dolayı yine vajinal bakılıyor. Lütfen çevrenizi değil doktorunuzu dinleyin. ☺️
Zehra-46 Şuan çok şükür tedavim bitti bebeğimde bende çok iyiyiz doktorumada teşekkür ediyorum iyiki bakmış alttan
Rose93 Zehra-46 anlıyorum bebeğiniz ile iyi olmanıza sevindim,hamileyken sanırım daha çok telaş yapıyor insan düşünmesi gereken bir can daha var sonuçta içimi rahatlattiniz sağolun
Ufdnc Doktor olmayan hiç bir insanın sağlık hakkında söyleyeceği şeyleri ciddiye almam. Ben de kiloluyum ve bir süre vajinal ultrason ile takip ettik. Hiç bir şey olmadı. Doktor zararlı olsa neden önersin..
Rose93 Ufdnc haklısın ama işte gebelik döneminde o kadar çok akıl veren oluyor ki insan evham yapıyor,ilk gebeligimde 3-4 doktor gezdim hiçbiri bunu yapmadı bu kez doktor isteyince korktum.
Rengarenkk Rose93 iyi bi hastane mi? Yani cihazları yeni mi acaba. Benim biraz göbeğim var devlet hastanesindeki doktor bu ne göbek. Bebeği göremiyorum dedi. Halbuki özel hastanedeki doktorun cihazında bebeğin kemiklerine kadar görülüyodu. O sebeple sordum
Ftos_72 Bende yurt dışındayım burda 9 ay olana kadar vajinal ultrasonla bakıyorlar aksine daha detaylı ve daha net görüyorlarmış bebeğin sağlığı etkilemiyor korkma bende çok korkmuştum burda ama şuan içim rahat 🙏🏼
Saftorik Rose93 hiç korkmayın benim herhangi bir sıkıntım olmamasına rağmen 17. Haftama kadar alttan bakıldı bebeğime doktorunuza güvenin kimsenin lafına kulak asmayın ben 6 hastalıkken kalp atışını dinlettiğinde dr yaaaa keşke dinlemeseydin çok erken düşük olur dendi bana ki öncesinde iki kaybım vardı. Bu söylenecek söz değil bence. Ayrıca bebeğe de hiç bişey olmadı 16 aylık olduk bile kısmetse ikinci geliyor. Çok uzattım ama dr unuza güvenin lütfen 😄
MeyraRana Rose93 bende de 10 haftalıkken görmedi düşüğemi yöneldi diye mecbur alttan baktı 21.ci haftamdada hastaneye yatışım verildiğinde baktı hani psikolojik olarak etkileniyorum çatala oturduğum zaman bakmasanız olmazmı dedim mecburuz dedi. Ama çok şükür bişi olmadı
Deletedmom_33 Rose93 14. Haftaya kadar vajinal muayene oldum çevreyi dinlersen ultrasonda zararlı. Onların zamanında ultrason mu varmış dogurana kadar ne olduğunu bilmiyorlarmis vs vs
moom222 Rose93 cnm yedi haftaligim doktor vajinadan baktı korkma ta dibe kadar aleti sokmuyorlr bebek zaten aleti koyduğu yerde bile degil