Merhaba kızlar öncelikle baya uzun bir hikaye olacak o yüzden zamanınız varken okumanızı tavsiye ederim. Üstelik benim hamileliğim boyunca başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir şimdiden bilgi vereyim.☺️
Evliliğimin 2. Yılı olmuştu artık yavaş yavaş kontrolü bıraktık fakat çevreden bilindiği gibi çok fazla soran eden olunca bir tereddüt etmedim değil. Hayatımın ilk kadın doğum randevusunu alıp, yumurta rezervime baktırmaya karar verdim. Doktora göründüğüm anda ilk vajinal kontrolümü oldum ve anında senin yumurtan çok küçük çocuğunun olması zor bir Tedavi gerekecek, haftaya bir de tüplerine baktıralım randevu al dedi ve kapıyı gösterdi. Ben müthiş çocuk Özlemiyle yanıp tutuşmuyordum fakat bunu duyunca tahminler doğru çok üzüldüm. Eşim şantiyeci düzenli bir hayatımız yok telaş yapma bu sefer üstüne düşeriz deyip ilaçla filmi erteledi haftlarca. Bende bir araştırma ile yumurtlama testini öğrendim ve bunu uyguladım bu testi uyguladım ilk ay adet sancım başladı fakat adetim dört gün geçti. İçime doğmuş gibi dört gün geçmesinden fırsat bilerek hemen gidip test aldım tabii ki negatif çıktı bir test negatif çıkınca üzülmedim ben de hala ovülasyon testi yaptım ama testi uyguladım testte artık sürekli pozitif çıkmaya başladı normalinde sadece bir gün pozitif çıkması gereken her güne pozitif çıkıyor ama erken gebelik testini alınca bu sefer pozitif Sonucu gördüm şok oldum gerçekten şok oldum.💃🏻eşim de Havalara uçtu tabii ki sonrasında şöyle bir şey öğrendim eğer ki o ilaçlı filme gitseydim var olan çocuğum asla doğmayacaktı da asla oluşamayacaktı da. Hamileliğin 27. Haftasını doldurunca müthiş karın ağrıları ile doktoruma göründüm. Erken doğum riskin var yatak istirahati veriyorum asla ayağa kalkma dedi. Serüven daha da ateşlendi 🙄33. Haftada ultrasonda kordon dolanması olduğunu gördük boynunda tek kattı. Hemen ciğer geliştirici oldum, hergün nst kontrolü istedi kalp atışı her gün kontrol altındaydı artık 3 güne bir de ultrasona bakıldı. 37. Haftada artık bıkarak gittiğim nst de sancım çıktı düzenli şekilde hemen açıllğa bakıldı 1cmdi. Hazırlan akşama yatış en geç yarına doğum olur dediler ben şok 😬 hoplaya zıplaya hiç sancı hissetmediğim için mutlu mutlu eve gittim herşeyi hazırladık duşa girdim bilerek belime sıcacık suyu tuttum duşta keyifle bekledim. Akşam 5 gibi yatış yapıldı nst yapıldı sancı baya artmıştı ama bende yine tık yok şaşırıp havaya uçuyorum lan doğum kolaymış diyorum. Bildiğin adet sancısı çekiyorum diye yalancı sancılar karın kasılmaları kesinlikle daha beterdi☺️epidurali unutmayın tamam mı ben kesin normal istiyorum vazgeçersem epidurali verin beni susturun dedim defalarca. Akşam 20:45 gibi nst de kötü kalp atışları çıktı yavaşlamıştı bana hiç birşey belli etmeyip acil açıklığa baktılar kabul bu kısım acılı değil ama rahatsız edici biraz bilmediğin bir insandan çekinme gibi diyelim. Kasmazsanız bence bu da dayanılır kesinlikle hepimizde müthiş bir güç var kadınlar olarak💪🏼neyse sonuçta 5cm açıklık vardı fakat zamanımız yokmuş. Bebişin kalp atışları çok yavaşlamış 10 dk içinde sezeryana alındım fotoğraçı koşa koşa geldi son dkk. Kocam bey son dkk bir öpücük verebildi sabaha beklediğimiz bebek 21:02 de dünyaya gelmişti. Ameliyatta epidural olamadım tansiyonum heyecandan çoktu siz sakin kalmaya çalışın kızçeler.spinal de belden iğne verilip hissizleşiyorsun fakat ellerin sana dokunduğunu hafif takip edebiliyorsun acı sıfır. Ben çok heyecanlandım sakinleştirici istedim uyumuşum🤦🏻♀️bir bebek ağlama sesiyle uyandım benim mi o dedim sadece verdim ağlamanın gözünü teyzeler allah bebek isteyen herkese bu duyguyu tattırsın 2 günlük lohusa olarak hepinize bu duayı gönderiyorum🙏 gözyaşları heyecan korku sonuçta hatırladığım tek şey onu kokladığım an burnumu emmesi😂 sezeryan çok kolaymış normali de yarım da olsa yaptın sayılır üzülme dedi doktorum😬 odaya girince tek kötü acı karna bastırma ve kan çıkışı kontrolü o da kısa sürüyor sabır çekin dua edin ya da benim gibi hemşireye yalvarın ama bizim sağlığımız için unutmayın😊 ilk ayağa kalkışta asla yere bakmayın baş dönüyor çok direk düz karşıya. İlk gaz çıkışı çiş ve kakamız takip ediliyor çok komik gelmişti bebek gibi bakıldım. Bu süreçte benim tek zorlandığım gece bebek gelince heyecandan ilk geceyi sıfır uyku ile kapattık. Sonraki gün müthiş baş ağrısı ve akabinde iğne aldım ve o iğne beni 6 saat uyuttu uyandığımda karnım çok çooook zorlandı hatta biraz kaçırdım çünkü çişimizi bile karın kasıyla tutuyormuşuz. Benim talihsizliğim şu hamileliğimin 36+4. Günü yüz felci geçirdim. Çok nadir de olsa gebelikte oluyormuş. Felç yüzünden kullandığım ilaçlar doğumu başlatmış hızlandırmış hatta bundan normal doğuma bebeğim dayanamamış acil sezaryen istendi. Bebek bir gece yanımda kaldı azıcık doydum kokusuna derken sabah kan uyuşmazlığı tespit edildi. Sabah bunu öğrendiğiniz anda bebeği apar topar yoğun bakıma aldılar. Benim de karaciğer enzimlerim düşmüş ilaçlar yüzünden yine 2 gün yattım hastanede. Cidden doğum değil de beni bu felç bitirdi. Dikişler tabiki oturup kalkarken zorladı fakat yüz felci sağ tarafıma müthiş bir ağrı verdi ki dikişleri takmadım bile. Şimdi bebeksiz eve döndüm 2-3 saatte bir pompa ile sağım yapıp 10cc bile çıksa sütü şırıngalar ile yenidoğan y. Bakıma gönderiyorum. Bebeğin durumu yavaş yavaş iyiye gidiyor ben dikişleri unutucam bebem düZelicek ve hepimiz mutlu bir yuva olucaz inanıyorum. Kusuruma bakmayın çok ayrıntı verdim. Başıma gelenlerin nadir olduğunu öğrendiğimden burdaki herkesin duymasını eğer başlarına gelirse yalnız olmadıklarını bilmesini isterim. Sorularınıza cevap verebilirim. 🌸