suadeeee Bebeğim 8 gün sonra 3 aylık olacak 4 5 gündür derin uykuya dalamıyor gibi yerine yatırınca hemen uyanıyor gündüz nerdeyse hiç uyumuyor gece uykusu uzundu baya kısaldı sebebi ne olabilir ne yapmam gerekiyor lütfen bilenler yazabilir mi???
zeynepdurunun_annesi suadeeee geçen instagramda uyku eğitimi veren bir uzman görmüştüm. Bebeğin eğer gaz problemi gibi rahatsız eden bir şeyi yoksa uyku öncesi onu uykuya hazırlayacak rahatlatıcı şeyleri yapabilirsiniz. Mesela yıkamak ya da elini yüzünğ yıkamak üstünü bezini değiştirmek daha sonrasında uyku öncesi sakinleşene kadar sakin bi ninni açmak ve mutlaka görmüşsünüzdür bebekler kendini güvende hissetsin diye bebeğin çevresini battaniyeyle sarıyolar o zaman bebek daha güvende hissettiği için daha uzun uyuyor 🌸 denemekten zarar çıkmaz 🥰
Gokyuzum1 suadeeee bende henüz doğum yapmadım tecrübem de yok ama geçenlerde instagramda denk gelmiştim bebeğinizi yatırın sonra elinizle yatağa vurun biraz sert ve hızlı şekilde göz temasınızın olmaması lazım ama daha sonra hafifletecek pat pat şeklinde devam edin uykuya dalıyorumuş bebişler, dediğim gibi tecrübem yok sadece denk gelip okuduğum bir yöntem
3mlek2bebkannesi suadeeee 2 senedir bulamadım bi çare 2 gece uyuyorsa 2 hafta gece ayaktayız günlk 4 saat uyku uyuyoruz
suadeeee Sabihabeyruha hayır nerdeyse hiç uyumuyor toplasan 2 saat olur olmaz gece normalde uyurdu 4 5 gündür onda da en fazla 2 saat uyur oldu sonra geri uykuya dalıyor geceleri ama süreleri kısaldı
Gokyuzum1 suadeeee bende ilk kez duymuştum yorumlar da hep denemiş ve sonuç almış annelerdi tavsiye ediyorlardı açıkcası 🌸
rgk suadeeee emzik veriyor musunuz, benim bebeğim 10 günlük aynı şey vardı. emzik başladım bi de gözlerini siyah bezle örtüyorum
suadeeee rgk evet emzik veriyorum son zamanlarda elini öğrenmeye başladı eliyle kendini uyandırıyor gibi sarıyorum yine kısa uyuyor
Kbrayankkk2 suadeeee Gazi vardir yerini sevmiyodur emdirirken gazını surekli çıkart alti hep temiz kalsin yaninda uyut tam dalsin oyle koy belki sesden de korkup uyumuyodur uyudugu yere bas ucuna kuran koy nazar duasi oku memende uyut bide onu dene benim oğlan geceleri hep mememde uyur asla obur türlü uyumaz ama gündüz ayaginda salla uyur değişik huylari var bazen de büyüdükçe huyları uyku saatleri herseyleri değişiyor emin ol korkma
suadeeee Kbrayankkk2 kucağımda ayakta gezerek rahat uyutuyorum geceleri de memede uyuyor ama tam yerine koyunca başının altından kolumu çekince irkiliyo gözlerini açıyo poposuna vurup uyutuyorum bazen ama yine çok çok kısa 5 10 dk içinde uyanıyor ortam çok sessiz evde tek ben varsam yarım saat bi saat uyuyor ama
Esmnr suadeeee atak haftasındaysa olabiliyomuş böyle. Ama uyku arkadaşı oyuncağı var budizz diye kullananlar çok memnun. Onu da deneyebilirsin eğer alabilirim diyosan. Bebeği yıkamak yıkadıktan sonra masaj yapmakta rahatlatıyormuş.
suadeeee Esmnr faydası olacağını tam bilsem alırım ama bilmiyorum fayda eder mi bilmiyorum yıkamak evet kesin uyutur ama yine o anlık devamı yok 😢
35SD28 suadeeee okuduğum kitapta şöyle diyordu. Sıkı kundak, yan yatırma, sallama , monoton ses(anne karnındaki hissiyat) süreklş ağlayan ve uyumayan bebekler için öneriyor( Dr. Harwey Karp)
suadeeee 35SD28 sallama kucağımda hafif şekilde yapıyorum yan yatırmayı da ama kundak hiç sevmiyor uyuduktan sonra sarabilirim ancak onda da uyanır