Merhaba arkadaşlar aslında yazmayacaktım ama şöyle bi içimden geldi şuan 😂 Doğum yapalı 14 gün oldu 38+2 de geldi meleğim 😇😊 normal ile başlayan sezaryenle biten bir hikaye 😂Gece 3 te nişanım geldi hiç panik olmadım yattım ama sancılarım başladı 10 dakikada 1 oluyordu yalancı kasılma zannettim saat 5 e kadar devam etti sonra 3 dakika da 1 olmaya başladı saat 7 ye kadar bekledim doktorumu aradım nişanım geldiğini ve sancılarımı anlattım hastaneye git bakalım doğumun başladımı bana da haber versinler dedi . Ben hazırlandım makyaj yaptım hastaneye gittim saat 9 du :) açılmama baktılar 4-5 cm açıklık varmış şok oldum 😳 işlemlerim yapıldı buraları geçiyorum açıklığım 8 cm e ulaştı ama ben artık dayanamadım kontrolden çıktım bacaklarım aşırı derece de titriyordu dayanamadım suni vermek istediler kabul etmedim suyunu patlatalım dediler kabul etmedim çünkü sancılar sıklaşacaktı ve ben dayanamıyordum sonra sezaryene karar verdik benim yüzümden :) Epidural uygulandı anlatıldığı kadar değilmiş hiç canım acımadı damar yolu açtırmak daha zor bence :) sonra uyuşukluğum kontrol edildi hissetmiyordum başlamışlar işleme 2-3 dakika sonra bebeğimi gösterdiler direk hep onu izledim ☺️ Doktorların işlem yaparken ki el hareketleri hissediliyor ama insan hiçbir acı hissetmediği için bi sorun oluşturmuyor . Herşey bitince odama götürdüler rahatça yatağa yatırıldım canım acımadı . Epidural anestezi olduğum için ağrı kesici yapıldı hep kateterden çok rahattı hiç acı vs hissetmedim . İlk ayağa kalkış hafiften zor oldu bide insan korkuyor ama dayanılmayacak kadar değil sonra ben kendim hep yürümek istedim hatta . Bu arada asla baş ağrım olmadı hiçbirşekilde kahve felan götürdüm hiç içmedim bile sonda takılırken hissedilmiyor uyuşukluk olduğu için çıkarılırken de hafiften bi yanma sızlama oldu okadar . 14 gündür bel ağrısı vs de yaşamadım şükürler olsun . Eve geldiğimden bu yana yatmadım yatmak insanı tembelleştiriyor yavaş yavaş dikkat ederek hep yürüyüp gezdim .Diyeceğim sadece şu kimseden etkilenmeyin herkesin doğumu farklı geçiyor ve herkesin acı eşiği çok farklı . Merak ettiğiniz birşey olursa cevaplarım . Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰