Mercimegim4 lütfen bende dahil buradaki annelere güvenme. emzirme danışmanları var ücretsiz yardım eden konuşan dr a sor vs. yenidogan bir bebek aslan 80-90 cc icmemeli cok yablis yapıyorsunuz. mideyi boşuna genisletiyorsunuz mide genişleyen bir kas. kendi eli kadar olan bir mideyi zorluyorsunuz. bizim doktorumuz bebek balik gibidir ne kadar versen yer ve hazımsızlık yaoar derdi doğruymuş. eğer bebeğiniz günlük 5-6 kere cis yapıyorsa yani 2 saate biz bez değiştirdiğini de bezinde 1 tane bile cis varsa aylik 500-1000 gr alıyorsa (suan bebeğiniz kucuk 15.gunde dogdugu gün kilosu ile aynı ise yada daha fazla almışsa çünkü dogduklarinda 200-300 gr kaybediyorlwr) 24 saatte bütün attığınız bezlerinin topları 1 paket margarin ağırlığında ise bebek doyuyordur. rabbim onlara ac kalmasınlar diye emme refleksi bahsetmis tek bildikleri emmek sizide surekli emmek istemeleri cok normal büyüdükçe azalacak nrmale donecek. 20 saat memede kaldığını biliyorum çocuklarımın inanın meme ucu uyuşurdu. ama ac değillerdi heo ac mi acaba derdim emzik kabul etmediler ama göğsümden sut inince memeyi diliyle iteklerlerdi çünkü açlıktan değil emme refleksinden emiyorlardi. nolur face emzirme akademisi grubuna katılın bir suru ücretsiz dbisman ve emzirme konusunda tecrübeli anneler var instgramda dilruba demirezer var cok iyi bir danışman onlarla konuşun sorularınızı sorun gün boyu emzirin mamayi 80 veriyorsunjz bugun 60 verin yarin 40 verin. bebek yok oldukça emmek istemez ve meme reddi varlar surekli emmezse sutunuz artmaz bu sefer sutum az dersiniz. Her emme sonrası siringa ile besleyin 15-20 cc yi geçmeyin bir sonraki emme saati uzar cok mama verirseniz.sizin gibiydim tevrubesizfim ilk kizimi emziremedim çünkü çevremde cocuk ac diyenlerle doluydu halbuki gazi vardi. mamayi ne kadar versem içiyordu demekki ac bu cocuk diyordum meğer mama 3 saat zor sindililen biseymis cocuk 3 saat uyurdu oh doydu ki uyudu derdim anne sütü 1.5 saat mama 3-4 saatte sindiliyo. o yuzden sureklicmeme ister bu cokiyi bisey emdikxe sut üretiliyor. birde doktorum arpa (bira mayasi) önermişti ikiz emzirsigim için çok faydalı gördün dilruba demirezer hem sut cayi hem tablet hapı var ikisininde kullaniyorjm siz isterseniz başka markada kullanabilirsiniz ama ven vok memnun kaldım bakmakcistersrniz. suan geç kalmadınız wutunuzun max seviyeye ulaşacağı günlerdesiniz uğraşan nolur 15 gün uğraşın sonrası çok rahat olacak. Bende bütün bunlari dilruba hanımdan ve facede ki emzirme gruplarından öğrendim bu sayede ikizlerimi emziriyorum cok sukur annemleri dinleseydim ilk çocuğuma zaten sutum yetmemiş ikizlere hayatta yetmezmis ama bak yetiyor cok sukur. demekki sadece bol bol surejli emzrirerek sut yetiyormuş bizim tevrubesizlik ve cahilligimiz yüzünden emziremiyormusuz