Hepinize merhabalar kızlar inanamıyorum bu 9 aylık sürecin bittiğine hala Rabbim herkese sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah. 38+6da yatışım yapılmıştır suyum az diye fitille başlatıcaktı doğumum . Gece 1.30ta fitil verdiler sabaha kadar fitilin rahimi yumusatmasını biraz açılma yapması için sabah 8de kontrol oldum rahimde sadece 2 cmdi açılma yumusama olmuştu. Bebeğin suyunu açtılar kalan biraz daha tetiklensin diye. Aradan 2 saat sonra kontrol olduğımda rahimde açılma 3.cm olmuştu sadece,suni sancı desteği gerekeceğini bu sekilde zor ilerleyeceğini söylediler. Sancıların en şiddetli halini 2 saat çektim aslında ama benim için gerçekten çok zordu ortalığı birbirine kattım. 😂 en son beni sezaryene alın diye ağlıyordum o sırada açıklık kontrolü yaptı 7cm olduğunu hemen sıcak duşa pilates topuyla beni attılar. Gerçekten son sancılarımı yarım saat sıcak duşta çektim topta zıplayarak en çok o işe yaradı ıkınma hissi gelince hemen yatakla doğumhaneye ışınladılar beni. Burda yazarlardı aslında mesele ıkınmak çocuğu doğurmak değil sancı diye gerçekten öyleymiş. Ikınma içinde inan korkmayın ben hatta ebeme kusura bakmayın kakam var sanırım nasıl yapıcaö ikisini dedim o kaka değil bebek o şekilde ittiriceksin dedi. Meğersem gelen hissiyat ve ıkınma öyleymiş. 20 dk içinde en son 3 güçlü ıkınmayla doğdu mis kokulu kızım. Allahım hayatımda hiçbir koku bu kadar güzel kokamaz. Onunla bende yeniden doğdum. Şimdi yanımda uyuyor. Hep dua ettim sancı anında belki Rabbim o şekilde dayanma gücü verdi. Hakkınızı helal edin uzun oldu biraz,sorularınız varsa sorabilirsiniz.