elftrndmrci Serapcemre ha yok 2 yıl aynı yerde demiştiniz ya ona istinaden yazdım ben yanlış anlamayın☺️ Boşluksuz olsunda isterse 3 farklı şirket olsun farketmez anlamında şeyettim☺️
Serapcemre elftrndmrci ya ben anlamıyorm ben kaynm ıkı yıl çalıstı bir yerde aldı tazminatını da işsizlik maaşını da nasıl üç yıl oldu ne zaman oldu onu anlamıyorm ben de 🤦♀️
Afro-dit Melistosum 32.haftada rapor alınıyor birde doğum sonrası raporu var onu da doktordan alıp çalıştığınız yere veriyorsunuz çalışan kadın doğum parası alıyor 2 defa ben böyle biliyorum ilk raporu hemen veriyorsunuz çalıştığınız yere ikinci rapor da öyle veriliyor
elftrndmrci Serapcemre önemli değilki iki yıl olması son 3 yılda 600 gün boşluksuz primin yatırılmış olması kuralı var daha öncesinde sigorta prim ödemesinde boşluğu yoktur. İşyeri 4 kodu ile çıkış yapmıştır. Hem tazminata hem işsizliğe hak kazanmıştır.☺️
Sardunya_pencereonu 8 9 bin alınıyor eğer hamilelik de heyet raporu kullandıysanız üç yüz 4 yüz bir kesinti oluyor ama yinede 8 9 bin gibi bir para yatıyor şimdi asgari ücret arttı bu rakamlarda değişecektir
Cotanakk SayeMom ah sizi arıyordum ben de 170 deki bayansınız değil mi bana yardımcı olmuştunuz sayenizde rapor ücretimi aldım tam zamanında 😌 bir sorum daha olacak zahmet olmazsa size şimdi ‘32. Haftada çalışamaz raporu alıyoruz ya ben 14 ocakta alacağım raporumu alacağım doğum parası yeni zamlanan asgari ücrete göre mi hesaplanacak önceki asgari ücrete göre mi?’ Teşekkürler ☺️
Melistosum Cotanakk sizde mi önce 32 de rapor alıp sonra doğumda bir rapor daha alıp sonrasında işten cikartilip toplu ödenek mi aldınız
MukoT Serapcemre yok o sekilde degil. Son 3 yil icinde en az 600 gün sigorta primi olmasi gerekiyor. Yani iki yilda almasi normal. Surekli calismazsan mesela son 3 yilin toplamina bakılıyor
Serapcemre MukoT hah tm şimdi oldu ıkı yıl kesıntısız calısırsa alıyor işte ondan ıkı yıl dıe biliyorm dedm
Sardunya_pencereonu En son çalıştığınız yerde 6 ay geçince işsizlik ödeneği alıyorsunuz hele 1 senelik eleman iseniz tazminat hakkınızda var şayet iş yeri çıkışınızı verirse alabiliyorsunuz kendiniz istifa ederseniz ne işsizlik nede tazminattan faydalanamıyorsunuz
Sardunya_pencereonu Serapcemre kendi istifa ederse alamıyor bende mesela iş yeri çıkarsın istiyorum alabilmek için yoksa istifa edince hiç bir hak taleb edilmiyor yanlışmı biliyorum
Cotanakk Melistosum yok hayır ben henüz doğum parası almadım hastalık raporum vardı onun ödemesi için bi sorun yaşamıştım
Mihribancglr Melistosum evet ve 15 bin gibi bir ücret alıyorsun arkadaşım da öyle olmuştu avm de çalışıyordu
Serapcemre Sardunya_pencereonu biliyorm ama iş yeri çıkartıcakmış zaten ama alamaz 600gün primi olması gerek işsizlik masşı için araştırınız