Selma kızlar. Bir doğum hikayeside benden size gelsin. 15.haftamdan beri selvikal yetmezlik rahim yumusamasi vardi. Doktorum takibi elden bırakmadı. Gunde 2 kere progestan ve haftada bir kez proluton iğne verdi. 2 hafta bir kontrol için cagiriyordu. Aktif is hayatim 15.haftadan itibaren heyet raporlarıyla 32.haftaya kadar uzatıldı. Geçen hafta 1.5 cm açıklık başlamıştı. Bu salı günü kontrolde 2 cm olmuş ve sancilarim vardı. Ntsde de çıktı. İlk defa çatı muayenesi yaptı doktorum
Herkes acıyor dayanılmaz vs yaziyor ve ben gerçekten korkmuştum. Hiç canım yanmadı. 1 dk falan anca sürdü. Çatın musait normal doğuma dedi. Normal yapariz süreç guzel ilerlerse dedi. Doktorum yatış verdi. Eşim is yerindeydi. Annemle gitmiştim kontrole. Giderken annem valizini alalim dedi ama hiç içimden gelmedi🤣 37 hafta 1 günlüktü. Eşimi arayıp eve gidip valizimi alıp gelmesini söyledim. Adam şok 🤣 Dogumhane kısmına aldilar beni. Damar yolunu ebe açtı. Süreci anlattı. Lavman yaptı. Pilates topunda hareketler gösterdi. Eşim geldi dogumhaneye yanima. Bi süre nts ile izlendim. Yatış icin hazırlanan odaya geçip süreci orada takip etmeye karar verdiler. Annem ve kayinvalidem odamı yerlestirmislerdi. Eşimle ciktik odaya pilatese odada devam ettik. Ara ara nts ile takip edildi. 12.30 da ebe çatı muayenesi yaptı halen 2 cm di açıklık. Aksam 6 ya kadar çatı muayenesi yapılmadı. 6 da sancılar cok artmıştı. Doktorum dogumhaneye çağırdı. Eşimde benimle doğuma girecekti. Normal diye bekliyoruz ya 😔 Doğumhaneye gectik. Doktorum geldi çatı muayenesi yaptı 3 cm olmuş açıklık. Her sancim geldiğinde bebek aşağı hareket etmek yerine yukari kaçmış. Bundan dolayı doktorum suni sanci vermedi kakasını yapma ihtimali yüzünden. Doktorum doğumu sezeryana çevirme kararı aldı. Anestezi uzmanı geldi. Nasil Anestezi istediğimi sordu. Bebisin ilk ağlamasını görmek için spinal istedim. Muayene yaptı sırtımdan. Steril ortam olması gerektiği için eşimi almadilar odaya gönderdiler. Anestezi doktoru spiral anestezimi yaptı. İlkilince hemen çekti ve uyardı 10 sn lik dayanman lazim yoksa genel anestezi yapmak zorundayım diye. Tekrar denedi ve oldu. Hemen belden aşağı uyuştu zaten. Doktorumun dokunmasını hissediyordum karnıma ama kesi vs hiç birsey hissetmedim. Bebeği bi anda gösterdi ben şok oldum 😆 resmimizi çekti anestezi doktorum sagolsun. Bebisi temizleyip yenidoğan odasina çıkarmışlar. Benim dikişler falan 1 saat sürmüş tabi zaman nasıl geçiyor anlaşılmadı. Sedye ile odaya cikarildim. Yatağıma aldilar. Bebisi hemencik yanima getirip gogusume yatirdilar. Mis kokulum 3190 gr 51 cm doğmuştu. 4-5 saat sonra anestezi etkisi gitti. Başladı dikiş sancıları. Hiç ameliyat olmamış biri olarak baya zorlanıyorum. Allah herkese sancısız hemencik güzel doğum nasip etsin. Ben baya zorlanıyorum acılarla zor emziriyorum. Insallah biran önce bunu da atlarim🤲