Oznurakts 39.haftada bebeğimin kilosuna 3700 dendi. 36.haftadan beri rahimde yumuşama vardı ama açıklık yoktu. 39+1’de kontrole hazırlıklı gittik. 1-2 cm açılma vardı ama ben bekledikçe bebek 4000’i geçecek diye korktum. Doktor nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi ben de normal doğumun sancısından korkmuyorum yırtılma kesi dikiş bunlardan korkuyorum dedim. Doktor da kilosu 3500’ü geçen bebeklerde böyle şeyler olabiliyor dedi. Sezaryene karar verdim ama bebeğim doğduğunda 3360’tı. İster istemez ultrasonla doğum kilosu arasında 300-400 gr farkediyor. Şimdi bir yandan diyorum ki beklesem rahat doğururmuşum belki de. Bir yandan da benim için sezaryen hayırlıymış diyorum çünkü ameliyat sırasında doktor rahim içinde çok yapışıklığın varmış bol bol emzir dedi mesela sezaryen olmasa bunu bilemeyecektik. Sizin de içinizden ne geliyorsa onu yapmalısınız, doktorum hep şunu söyler; önemli olan vajinal doğum ya da sezaryen değil anne ve bebeğin evine sağlıkla dönmesi. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏼