Merhaba hanımlar :) 22 günlük bir anne olarak sizlere öğrendiğim şeyleri anlatmak istiyorum .
Sezeryan doğum yaptım . Kesinlikle sondaymış sırtımızdan vurulan iğneymiş acı falan yok . Birşey hissetmiyorsunuz . Doğumdan sonra ilk ayağa kalkış zor oldu ama normal doğumda da çok agrı sızı çekiliyor sonuçta hiç sorun yaşamadım . Zaten bebeğiniz için acı sızı anlamıyorsunuz sürekli agrı kesici vuruluyor . Sadece çok kanamam oldu benim. Doğum sonrası ödem topladım birden bacaklarım elim yüzüm şişti varis çorabı giydirdiler . Benim tavsiyem mutlaka varis çorabını doktorunuza sorun. Ben gebeliğimde hiç kilo almadım ama doğum sonrası ödemim 7 günde gitti agrı yaptı bacaklarım da. Varis çorabı inanılmaz iyi geldi
Bebeğime aldığım kıyafetler ile ilgili şöyle söylemek istiyorum . Bebegim bazen çok kusuyor bazen hiç kusmuyor . Ya da dışkısı dışarı çıkıyor .Bebeğimin çok kıyafeti var ona rağmen makine sürekli çalışıyor . Söylemek istediğim yenidoğan kıyafetinden kaçmayın. Her bebek farklı gerçi .. azıcık ıslaklık olsa hemen değiştiriyorum cünkü . Bebegim 2700 doğdu prematüre kıyafetleri giydirdim :) Müslin örtü 3 tane almıştım bir iki tane daha alacağım yedek . Onun dışında sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz :))