gamzosgamzos Kızlar benim ilk gebeliğimde gebelik şekerim vardı diyet ile düzene girmedi malesef günde 4 kere diyete ek insulin kullandım şekerden dolayı hep suyum fazlaydı ve şeker zamanla tansiyonuda getirdi yani hem gebelik şekerim hemde gebelik tansiyonum oldu ikinci gebeliğimin başında doktorum ve troid icin gittiğim dahiliye doktorum 2.gebelikte tekrar etme olasılığı yüksek demişti hep kendimi şeker hastası olarak gördüm beslenmeme çok dikkat ettim tabi kaçamaklarda yaptım 😊 Bugün tam 24+0 ız şeker yüklemesi yaptırdım 75 mg Açlık 82 (92 den aşağı olması gerekiyordu) 1.saat 148 (180 den aşağı olması gerekiyordu) 2.saat 106 (153 ten aşağı olması gerekiyordu) çok şükür Rabbime gebelik şekerim çıkmadı tabi yine beslenmeme dikkat edeceğim umut olsun diye yazdım kızlar ikinci gebelikte demekki tekrar etmeyebiliyormuş 😊
Gzm23 gamzosgamzos canım bana da doktor tansiyon çıkabilir dedi 23 haftalık hamileyim ne yapmam lazım bana coraspirin Verdi 6. Aydan sonra istersen kullanabilirsin dedi
Minnakkurabiyeveannesi27 gamzosgamzos kuzum bana 1. Saatte tokluk şeker 130 çıktı sınırda dedi doktor bana neden öyle demiş olabilir ki
SemaNurEmir gamzosgamzos benimde gebelik sekerim var 30. haftamdayim suan sekerim bir normal bir yuksek cikiyor ama şükür suan tansiyon problemim yok ve gebeligimdede bebegim haftasi ile uyumlu gunde 2 kere bi gece yatmadan birde sabah ac karnina vuruluyorum acligim fazla cikinca aksam yaptigimi 10 du 12 yapiyorum kendim arada cikariyorum bir sorun olur mu
DogaCanan gamzosgamzos ya harika bi haber.☺️ senin adına çok mutlu oldum. PAzartesi de biz 24+0 olucaz ve 75 mg ilk şeker testi yapılacak . Bana da dua edin inşallah temiz çıkar sonuçlarım🙏🏻
gamzosgamzos Gzm23 coraspini duzenli kullan canım bende 6.haftadan beri düzenli kullanıyorum önlem amaçlı çok şükür şuan tansiyonumda normal gidiyor tansiyon bebeği besleyen damarlarda tıkanıklık yapabiliyor coraspinin hiç bir zararı yok gönül rahatlığı ile kullanabilirsin
gamzosgamzos SemaNurEmir geçmiş olsun canım malesef yememe ne kadar dikkat edersem ediyim ve insulini duzenli kullanmama rağmen arada benimde yüksek cıktığı oluyordu çok şükür arada yüksek çıkmasının zararını görmedik ama tabi muhakkak doktorunu bilgilendir bence o dozu daha iyi ayarlar
gamzosgamzos DogaCanan teşekkür ederim ❤ tabi ederim hayırlı haberler al inşaAllah canım çok güzel çıkar sonuçların 🙏😍
gamzosgamzos DogaCanan yok hep suyum normal gitti bu gebelikte cok şükür bebekte haftasıyla uyumlu çıktı hep 😊
Bsrak Kızlar bende haftaya yaptıracağım şeker yüklemesi 25 haftalık hamileyim, inşallah çıkmaz diye ümit ediyorum ama hangi durumlarda çıkıyor bu şeker hangi beslenme türünden çok alınca çıkar yani ben biraz fazla kilo aldım çıkar mı diye endişe ediyorum
gamzosgamzos Bsrak inşaAllah çıkmaz canım 🙏 ben şöyle söyliyim ilk kızımda hiç dikkat etmedim mesela hamur isi makarna pirinc pilavı beyaz ekmek tatlı abur cubur en çok şekeri oynatan yiyecekler ve ben bunları abartı şekilde tüketiyordum tabi şeker çıkabileceği aklıma hiç gelmemişti 🤦♀️
Sare_duygudemir Bende geçen hafta perşembe insüllüni başladım devlette yatış dediler kabul etmedim özele gittim Cuma’ya kadar ölçüm yapacam evde diyetle beraber cuma belli olacak yatış olacak mı diye 32 haftadayım sinirle stresle daha çok çıkıyor şeker
gamzosgamzos Sare_duygudemir geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin inşaAllah yatış olmaz ama olursada sen ve bebeğin icin en iyi kararı tabi doktor alır unutma bu günler geçici ne kadar zor olsada inşaAllah düzene girer şekerin Rabbim yardımcın olsun 🙏
Ayse0771 gamzosgamzos ben ilk gebeliğinizden soru sorsam olur mu? :) kaç haftalık doğdu bebişe bir etkisi oldu mu? Ben diyet yaptım 37 hafta oluyoruz yarın ama artık çok zorlanmaya ufaktan yemeleri abartmaya başladım :( korkuyorum
gamzosgamzos Ayse0771 tabiki olur 😊 37+6 da zorunlu sezaryen oldum ama şekerden değil tansiyondan dolayı çok şükür Rabbime bebeğim hiç etkilenmedi 😊 ah çok zor bilmezmiyim çok aşeripte istedigimi yiyemedigimden ağladığım günlerde oldu tabi kendini suçlama arada kaçamaklar olabiliyor ama sona gelmişsin bence riske atma derim Rabbim sağlık ile kavuştursun inşaAllah 😍