caglaby Meltem_Akgn3 arkadaşım kızını 22 aylık olana kadar, hamileliği de 21 haftalık olana kadar emzirdi sütten kesmedi, herhangi bir zehirlenme durumu yaşamadılar. Doktoruna da sormuş zaten o da kesme demiş. Ama mesela annem de zehirler olmaz diyor 🤷
Meltem_Akgn3 caglaby bende öyle zehirler diye biliyorum arkadaşımdan kendisi fark etmişti hamile olduğunu bilmiyormuş o zamanlar çocuk farklı olmaya başladı şişti falan demişti doktorda zehirleniyor emzirme demiş bilmiyorum artık kişiden kişiye mi değişiyor
Aylin_16 202020212022 hiç böyle bir saçmalık duymadım doktorunuzu acilen değişin derim çünkü çok ardı ardına doğum yapan tanıdık var sezeyandan sonra başka doktorlara danışın çok büyük günah ya ne kadar rahat diyorlar yazık…ayrıca ben de emziriyorum benim doktorum 20. Haftana kadar emzir dedi şuan 18 haftalığız emzirmeye devam ediyorum doğurana kadar emziren de var sizin doktor kafayı kırmış bence
Afro-dit 202020212022 anne rahmine tutunduğu zaman ilk kalbi atmaya başlıyor elleri ayakları yüzü oluşmamış olabilir ama 5 haftalıkta olsa o da bir can içinizde yaşıyor bende çok gördüm sezeryan arkasına hamile kalıp sezeryan doğum yapan hatta araları tam 1 yaş… Bence siz başka bir doktora gidin sezeryanin arası 2 yıl bile olsa riskler devam ediyor
caglaby Nefesin01 op dr banu çiftçi nin sayfasında iki sezeryan doğum arasında en az 12 ay olması yeterlidir diyor. yani doktorunuzun size söylediği gibi 3 ay beklenirse 9 ay da hamilelik süreci toplamda 12 ay ediyor, doğru oluyor. Ben de bunu merak ediyordum 🌸
Elfvli 202020212022 benim kızım 10 aylikti hamile olduğumu öğrendiğimde. Öğrendiğim zaman da 8 haftalık olmuştu bile. Ne olursa olsun aldırmazdim zaten. Iki kişinin dikkatsizligi bir cana engel olmamalı bence. Burada suç bizde. Suan 32+4 olduk bu zamana kadar bir sorun yaşamadım. Doğum yaptığım zaman çocuklarımın arasi 18 ay olacak. Iki sezeryan arasi ideal 2 yıl diyorlar. Sut olayına gelirsek benim sutum kendi kesildi. Bebeğim de emmek istemedi çünkü tadi değişti. Ama bu benim bedenimin verdiği bir tepki birazda stresli 2 ay geçirmiştim eminim onun da etkisi var. Ama cok uzun sure emziren anneler var. Doktorlar bu konuda bence ikiye ayrılıyor. Kendi cocuk doktorumuzda iyi ki bırakmış dedi çünkü. Sizin içinde hayırlısı olsun. Karar almada herkes özgür sonucta.
202020212022 Tabiki bebeğimi aldırmayacağım. Sadece gözümü korkuttu doktor, bi yolmuş gibi bana karar sizin tabi diyip aldıralım isterseniz demesi saçma. Anlamdım gebeliği yeni öğrenince tahliller falan yapılır neden yapılmadı? İkinci bebeklerde yapılmıyor mu 🙄
Elfvli 202020212022 niye yapılmasın? Bütün testleri bastan yaptırdım. Vitamin degerlerim dahil . İkili dörtlü tarama testleri, renkli ultroson gibi hepsine bakıldı.
Afro-dit 202020212022 siz bence doktoru değiştirin ikinci bebekte de tahlil yapılıyor gittiğiniz doktor acayip
Elifkzlcn 202020212022 3. Çocuğuma hamileyim oğlum 10,5 aylık 3 aylık hamileyim doktorum gayet normal karşıladı ben emzirmiyordum sadece çok şükür bana normal hamilelerle riskin aynı dikislerinin durumunu ilerleyen zamanlarda gorucez dedi sadece dikkat etmemi soyledi şükür bu zamana kdr problem yaşamadım umarimda yaşamam
Sermec27 202020212022 ne alaka aldırmak yaa ne kadar kolay bir sey gibi söylüyor doktor ben ilk oğlumu kaybettim sezaryen olmuştum doğumdan sonra 7. Ayda tekrardan hamile kalmıştım cok sükür 6 ay önce doğum yaptım ki sezaryen doğumdan 3 4 ay sonra hamile kalıp sorunsuz doğum yapan cok arkadasım var emzirme meselesine gelince yaklaşık 5 ay emzirebilirsiniz benim ablam oyle yapmıştı
eslemsi 202020212022 yaşina kadar emzirmeni tavsiye ederim hemen kesme bu konu ivinde birkac doktorla istisare edebilirsin aldirmak hele onu hic dusunme bemde suan hoc istemeden hamile kaldim 10 haftaligim hala kabullenemiyorum allahin bildigi i kuldan saklayamam keske olmasaydi diyorum ama aldiramam da kizim benimde daha ufak ama yapcak bisey ykk
Ozlememrah @202020212022 her doktor farkli sanirim oglum 2 yaşında 3 aylık hamile yim hala emiyo oglum doktor bi sorun olmaz devam edebilirsin dedi
eymeninannesi123 202020212022 benim ablam da aynısı oldu bı sıkıntı yaşamadı ama yine de doktor daha iyi bilir