busra5501 tazeannecik1 canım ilk trimesterte 2.5ve altı 2 ve 3. Trimesterte 3 ve altı olması istenir. Sizinki biraz sınırda olduğu için takip edelim demiştir bir hafta sonra aç ve sabah saatlerinde tekrar baktırın derim. Ben yıllardır tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum ilacın bir zararı yok verirsede içersiniz. Ama ufacık farktan bebişe bişi olmaz korkmayın
tazeannecik1 busra5501 Bende bebeğimi etkiler diye korktum ya kaç gündür bunu düşünüyorum sıra da alamıyorum dahileyeye ama bugün yarın gidicem artık olmadı sağlık ocağından kan veririm ya 😐
tazeannecik1 1999luanne Bilmiyorum bende anlamadım özel hastane aslında doktorum da baya ince eleyen bi insan ama anlamadım 😐
1999luanne tazeannecik1 hamile olduğun için bi ihtiimal ama takibli doktorun olsaydı alırdı diye düşünüyorum
tazeannecik1 seymash Sizinde yüksekmiş doktor ilaca gerek duymamış,doktordan doktora görüş farkıda oluyor mu acaba 🤨 Bazıları 3 ün üstüne çıktığı an ilaca başlatmış çünkü kafam karıştı bi dahiliyede gitsem iyi olacak
busra5501 tazeannecik1 sağlık ocakları bu testi yapıyor sabah 9 gibi aç karna giderseniz sonuca bakarsınız. Bebeği etkileyecek kadar yüksek değil ama daha yükselmesin. İlk üç ay çok ön emi tsh değeri ilk üç aydan sonra bebişiniz kendi tiroitlerini kendi üretiyor. Ama yükselmesi sizde çarpıntı nefes darlığı yorgunluk vs çok yapabilir. İçinizi ferah tutun
tazeannecik1 busra5501 Evet konuşurken bile nefesim yetmiyor bazen bu yüzden mi oluyormuş 😐 Çok teşekkür ederim yarın sabah hemen sağlık ocağına gidicem İnşallah ☺️
tazeannecik1 1999luanne Daha önce hiç dahiliyeye gitmedim desem yeridir ilk defa gidicem kadın doğumcum da burda değil farklı şehirde maalesef 😐
busra5501 tazeannecik1 hamilelik zaten çok yorucu canım. İkisi birleşince daha da yoruyor. bende tiroid hastası olduğum için mesala uyurken bazen nabzım hızlanıyor yada çok çabuk yoruluyorum bu gibi yan etkileri var maalesef sizinki gebelikte yükselmiş muhtemelen doğumdan sonra düzelir benim 4 yıldan fazla var :(
Morprenses tazeannecik1 benim de bi ay 2.8 çıktı buraya bakarsan 2.5 üstüne kessssin ilaç diyorlar insan tedirgin oluyor bana da ilaç yazmamıştı senin daha yüksek ama 15 gün sonra bi daha baktır dedi baktırdım düşmüş 🤷♀️ Yine içine sinmezse 15 gün sonra bi daha verirsin kan tekrar sorarsın 👍
kendincebirii tazeannecik1 benimde ilk haftalar tiroidim 3.35 di doktor 2.50 ye düşmesi lazım diyip ilaç vermişti ilacım bitince dahiliyeye gidip baktıracak değerlerime keşke doktorunuza söyleseydiniz Ya da eğer doktorunuzdan memnun değilseniz başka doktora gösterin sonuçlarınızı bence
Ghosttt tazeannecik1 bende hamileliğimin başında tiroid hastası olduğumu öğrendim 7 kusurlerdeydi ilaçla 1.5 para kadar düştü doktorum en fazla 2.5 yüksekliği iyi dedi cunki bebeğin beyin gelişimini direk etkiliyormus tiroit çok hassas bir konu her ay kan alıp bakılıyor rakamlarına 75 mg ilaca başlamıştım o zaman şimdi 38+1 hala kullanıyorum doğuma kadar bir gün bile atlamamamj sıkı sıkı tembihlemisti doktorum ayrıca bu takip işlemini kadın doğum değil dahiliye bölümü yapıyor ilacı orası veriyor sizi nasıl dahiliyeye yönlendirmemis şaşırdım dogrusu
Teusa Benim 5 haftalıkken 2.51 çıktığı için doktorum tekrarlatti. 3.43 çıktı. Hemen ilaca başladım sabahları aç karna. 1.90 Lara düştü, 2.50 lerde gezdi falan en son yine 2 kusurdu, 36. Haftadayim şuan hala kullanıyorum
tazeannecik1 busra5501 Evet yoruyor gerçekten hemen nefes nefese kalıyorum 😟 Evet hamileliğin başında da yoktu bi anda çıktı anlamadım biraz hareketsiz kalıyorum onunla alakası var mı bilmiyorum… Bebeğim iyi olsun da 😐