Handan13 Kızlar selam. 36+4 haftadayım. Dogumum kesin olmamakla birlikte yüksek ihtimalle sezeryan olacak. Doğumdan sonra sütümün hemen gelmesi için şuandan başlayarak neler yapabilirim? Neler tüketmekte fayda var? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum 😇
AnnelikHayali Handan13 hurma yemek, rezene çayı içmek, sütlü tatlılar yemek ve bol su içmek gerekir. 🙂yeşillik, bulgur, tahin de sütü arttırıyor.
ElifB08 Handan13 bebiş emdikçe geliyor canım zamanlada artıyor zaten. Bende yulaf,bulgur,yeşillik,komposto,incir,hurma, helva güzel süt yapıyor
kucukhobby-11 AnnelikHayali rezene içmeyin lütfen 🥲 rezene absent vodka yapımında ana madde olarak kullanılıyor. Bebeklerde sinir hücrelerine zarar verdiği kanıtlanmış zihinsel problemlere yol açıyor
Babyboyveannesi kucukhobby-11 çok şaşırdım buna. İnternete yazdığımda doğrudan bu bilgiye ulaşamıyorum. Bana bu bilgiyi nereden aldığınızı yazar mısınız? Açıkçası biz rezeneyi fermente etmiyoruz 90 derece suda demleyip içiyoruz bahsettiğiniz durumun olması mümkün gelmedi bana. O zaman anason çayı da içilmemeli?
kucukhobby-11 Handan13 mama firmalarının süt arttırıcı çaylarını satması için reklama ihtiyacı var tabii herkes önerir 🥲 siz herkes önersede kendiniz araştırıp öyle kullanın ne olursa olsun. Süt arttıran tek şey mutluluk ve su.
Handan13 kucukhobby-11 araştırdım tabi okudugum bütün yazılarda rezenin faydalı oldugu emzirirken ve hamileyken tüketilebilen bir bitki oldugu yazıyor ondan dolayı şaşırdın
irem16 Babyboyveannesi benim annem kardeşimde hep rezene çayı içmişti süt olsun diye ayriyeten kenevir tohumu ve bulguru kavururlar onu tüketmişti
kucukhobby-11 Babyboyveannesi absent yapımı içeriği diye yazarsanız bile çıkar karşınıza. Fermantasyonla etkisinin artıp azaldığına dair bir bilgim yok. Ancak rezene çayı olarak tüketiminin bebekler üzerindeki etkisi böyleymiş.
kucukhobby-11 Handan13 şuan evde değilim makaleler pc de rezenede bulunan anetol diye de taratabilirsiniz.
kucukhobby-11 Handan13 Anetol merkezi sinir sistemini aktive eder ve aşırı kullanımı konvüzyona neden olabilir. Bu nedenle epileptik hastalarda kontrendike olup. yüksek dozda rezene ekstresi anormal hareketler, titreme ve sarhoşluğa neden olmaktadır (Jahromi ve ark., 2003). Makalenin adı : Comparison of fennel and mefenamic acid for the treatment of primary dysmenorrhea
Babyboyveannesi kucukhobby-11 anladım, aşırı kullanılırsa yapacağı aşikar. Herşeyi dozunda tüketmek gerekiyor. Okuduğum bir makalede 14 gün kullanımdan sonra bırakılması gerektiği yazıyor. Zaten hiçbir bitki çayı sürekli kullanılamaz. Sonuçta dozunda içersen ilaç, dozundan fazla içersen zehir. Ama tamamen kullanılamaz olayına katılmadım.
kucukhobby-11 Babyboyveannesi tabii ki dediğiniz gibi bitki çaylarında süreklilik iyi değil. Ancak türkçe kaynaklarda rezene övüldükçe övülmüş. İngilizce kaynak taramalarında genel olarak gebe ve annelere kullanımını pek tavsiye etmiyorlar. Diğer kalan insanların kullanımında sıkıntı yok. Kullanıp kullanmamak herkesin kendi tercihi. ☺️