DILOS06 Kızlar 21 gün oldu ben dogum yapalı normal dogum yaptım yırtılma cok oldugu icin dikiste fazlaydı afedersiniz büyük tuvaletimi yaparkencok acı cekiyorum ve sonrasında da cok agrım oluyor gecen ip gelmisti ordan ben kendi düstü diye önemsemedim ama acaba dikis mi acıldı bide makat catlagı diye bisey varmıs belirtileri benimle uyuyor korkuyorum normal mi bu agrı yoksa catlak falan mı vardir benim dogumum cok uzun sürdü ıkınma süresi falan baya uzundu 3 saat falan sadece ıkındım dikisim coktu sezeryandan beterdim tam ayaklanmam 10 gün falan sürdü ondan dolayı catlak mı acaba doktorada gidemem vok korkuyorum normal dogum yapıp yasayan var mı bu durumu normal mi anormal mi anlayamıyorum :(
hunilimom DILOS06 geçmiş olsun canım büyük ihtimal fazla ikinmadan makatta çatlak olmuş benim de olmustu 2 ay cektim tuvaleti yapınca kanardı 2 saat tuvalette oturduğumu biliyorum en som doktorla gittim de öyle geçti
Eftelya32 DILOS06 benimde doğumum çok zor geçmişti makatta ağrı vardı ama bende çatlak oluşmamıştı basur cikmisti sarı kantaron yağı sürmüştüm düzenli olarak geçti çok şükür belki seninkide basur olabir çatlakla hemen hemen aynı belirtileri var çünkü
Nevera @“DILOS06” benimde öyle oldu doğmdan sonra hatta bir süre hiç oturamadım büyük tuvaletm gelsin bile istemiyordm çok acı çekiyordm ama sonra geçti
DILOS06 Nevera ne kadar sürdu acaba resmen aglayacak raddeye geliyorum cok korkuyorum catlak falan varsa diye tekrar bi operasyon dikis vs istemiyorum :((
Humeyrakrtl64 Yinede bi doktora görun bende 21 gun oldum dogum yapali normal yaptim benim dikislerim dustu ama kesilen yerde az bi aciklik kaldi hafif kaniyo ilk dogumumda normaldi bukadar uzun surmemisti iyilesmem
DILOS06 Humeyrakrtl64 cok korkuyorum bi operasyon daha gecirmekten resmen fobi oldu hastaneye gitmek bile dogumum asırı zor oldu ondan dolayı normal degil mi o zaman bu kdr agrı sürmesi acı olması falan bife bikac gün önce bi ip parcası gelmisti peceteye o bölgeden kendi mi düstü yoksa avıldı mı ki gecen de büyük tuvaletimi yaparken yine cok canım yandı ve birazda kan falan gelmisti of napcam ben aglamak üzereyim :( bi gögsümde mastit var daha onu yeni atlatmaya calısırken simdi bu :(
ElifT816 Genel cerrahi bölümünden randevu alabilirsin. Oraya özel kremler varmış. Çatlak varsa çok önemli bir konu. Ben çatlağı önemsemedim. Fissür fistüle döndü. Ameliyat oldum. Doğum sebebiyle olmadı ama benim kendiliğinden olmuştu.
DILOS06 ElifT816 tekrar bi operasyon gecirmek istemiyorum cok korkuyorum dogumum zor oldugu icin napcam ben normal bi durum degil o zaman bu agrı öyle mi bide catlak oldugunu nasıl anlıyorlar :(
ElifT816 DILOS06 yani ben çatlak olduğunu anlamamıştım açıkçası ama doktor makatı açıp bakınca görüyor gayet net şekilde. Belirtileri arasında kaşıntı, tuvalet yaparken oluşan ağrı ve kanama vardı ama doktor açıp bakmadan anlaşılmaz. Yeni olan birşeyse ihmal etme boşuna acı çekersin. Kremleri varmış
Pinarpek DILOS06 doktorundan bir merhem isteyebilirsin muayene olman lazım canım kendini yıpratma git randebu alıp biran önce
Pinarpek 40 güne tamamen iyileşiyor ama doktoruna danış bence , bana doktorum antibiyotik ve merhem vermişti o çok iyi gelmişti. Bir de papatya banyosu önermişti . Prof tu çok bilgili bir doktordu. Ne dediyse yaptım ve düzeldi