Merhaba her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazacağım Çünkü biliyorum şu anda doğumuna az kalan anneler her şeyi merak ediyor başına ne geleceğini bilmek istiyor ki Ben de öyleydim. 39+3 de gece 2 buçukta evde başladı kasılmalarım ondan 3 gün önce nişanım gelmişti daha önce Doktorum çatı muayenesi yapıp şu an açılman yok birkaç gün bekleyelim Eğer kasılmalarım başlamazsa Suni sancı verip doğumu başlatmam lazım dedi bu cümleyi duyunca biraz tedirgin oldum Açıkçası bu zamana kadar hep soğukkanlılıkla bekledim Kendimi asla korkuya korkuya düşürmemeye çalıştım olumsuz hikayeleri kulaklarımı tıkamış tım sonra eve geldim doktorumdan çıkıp Ben pilates topunda hareketler yapmaya başladım baharatlı yemekler yedim sürekli ılık Duş alıyordum hep dua ediyordum kasılmalarım evde kendiliğinden başlasın doğumun yüzde sekseni ne evimde geçireyim geri kalan kısmında hastanede az bir zaman geçireyim istiyordum hep kendimi hep böyle şartlanmış tım hep olumlu düşünüyordum hep pozitif şeyler okuyordum Çok şükür Allah da yüzüme baktı 13 Mayıs 2021 Ramazan Bayramı’nın 1. Günüydü eşimle beraber son Sahurumuzu yapıp Ben uyudum Sonra gece iki buçuk gibi karnım da ciddi ve şiddetli bir sertleşme ile uyandım her zamanki kasılmalarım zannettim hala aklıma doğumun başladığı gelmiyordu Neyse yine uyumaya devam ettim Sonra yarım saat sonra filan tekrar uyandım Baktım ki beni uyutmuyor hareket etmeye başladım eşimi uyandırmadım Çünkü uyandır Saydım o panik yapıp beni erkenden hastaneye götürecekdi biliyordum dayana bildiğim yere kadar dayandım aradan 3 saat geçti sabah olmuştu abdest alıp namazımı kıldım çok dua ettim Çok Yalvardım Allah’a her şey kolaylıkla olsun diye ama inanın Allah gerçekten yardım ediyor Hiçbir şekilde dayanamayacak kadar bir ağrı değil Allah gücünü gerçekten veriyor verdi de kendim şahit oldum. Artık Son raddeye geldiğimde eşimi uyandırdım kasılmaların başladığı yavaştan gidelim dedim sonra eşim dedi kahvaltımızı yapalım Ondan sonra gidelim Orada belki yemek yiyemezsin dedim tamam dedim Ondan sonra eşimle beraber güzel de kahvaltımızı hazırladık tabii o arada benim kasılmalarım sıkılaşmaya başladı 3 dakikada 1e 1 dakikada 1e inmeye başladı ben bu arada sürekli pilates topunu üzerine hareketler yapıyordum evin içinde bir ileri bir geri yürüyordum eğilip kalkma hareketleri yapıyordum duşa girip belden aşağı mı ılık su tutuyordum ılık su kasılmalar gelince çok işe yarıyordu çok hafifletiyor du ağrım artık dayanamayacak noktaya geldiğimde hastaneye gittik Ebe kontrol etti açılmama bakacaktı Kesin bir veya iki santim açılmam vardır dedim içimden (çünkü kasılmalarım gayet normal bir şekilde geliyordu ben daha kötüsüne hazırlamıştım kendimi) Ebe baktığında doğum çok yakın 7 santim olmuşsun dediğinde o kadar mutlu oldum ki size anlatamam hemen doktora haber verelim hazırlanalım dedi ben o anda sevinçten havalara uçtum Ondan sonra hastanede tam açılma olana kadar yine ben hareketlerime devam ettim ılık duş pilates topu vesaire 7 de hastaneye yattım 8.30 gibi ebe geldi Tekrar baktı ve 9 santim olmuşsun dedi sancı geldiğinde ıkınmya başla dedi. Benim için doğumun tek zor yani ıkınmaydı çünkü bir saat ııkındım artık gücüm ve akatim bitmişti. Sancılar asla gözünüzü korkutmasın regl sancısının ⅗ katı diye düşünebilirsiniz asla dayanılmayacak kadar değil uygun hareketleri kendinizi rahatlatacak şeyler yaparsanız hepsinin üstesinden gelirsiniz sancılar geldiğinde maksimum 1 dakika sürüyor 1 dakika sonra birden kesiliyor ve size gerçekten dinlenme fırsatı tanıyor. Doğumdan ziyade bana yaptıkları Pcr testi Daha fazla canımı yaktı öyle söyleyeyim size. 1 saat boyunca ıkındıktan sonra hala bebeğim gelmiyordu kafası görünüyordu ama bir türlü çıkmıyordu Doktorum eğilip kalkma mı söyledi çömelme mi söyledi nefesimi tutarak sancım geldiğinde bebeği mi itme mi söylüyordu ama benim Artık gücüm bitmişti son bir ıkınma dedi doktorum ve bir daha Bebeğimin Ağlama sesini duydum inanamadım herşey biranda oldu bitti Ama gerçekten tarif edemem mucizenin Ta kendisiydi çektiğin bütün ağrıların birden bittiğini gördüm sanki ben de yeniden doğmuştum sonra sıcacık bebeğimi göğsüme koydular o kadar mutluydum ki sizi anlatamam Yine olsa yine o anı yaşamak isterim 7 de giriş yaptık hastaneye saat 10da bebeğimi kucağıma almıştım. Hastanede bayram sabahı doğan ilk bebekti 💫 bu sürecin çoğunluğunu evde geçirmem benim için çok iyi oldu psikolojik olarak daha iyi hazırlandım diyebilirim Umarım herkes böyle bir doğum Yaşar emin olun Allah öyle bir anda güç geliyor ki her şeyin üstesinden geliyorsunuz benim şimdiye kadar hastane tecrübem çok fazla olmamıştı beni neyin bekleyeceğini gerçekten bilmiyordum ama her şeyin en olumlusunu düşünürüm her zaman soğukkanlı bir insanımdır aynı zamanda çok şükür Allah gönlüme göre verdi 2 800 gram 49 santim bebeğim doğdu Ben de onunla beraber Yeniden doğdum.. 💕
bütün annelere güzel doğumlar diliyorum, sağlıkla kavuşun bebeklerinize.. 💌
(37. haftamda doktorum Bebeğimin suyunun azaldığını söyleyip seni acil sezeryana alalım dedi Ben bunu kabul etmeyip doktorumu değiştirmiştim böyle de bir çılgınlık yaptım😂 İyi ki de Yapmışım o doktorumla devam etseydim belki bebeğim apar topar sezeryanla doğacaktı ama bebeğime zaman tanıdım ve kendiliğinden müdahalesiz bir şekilde geleceğini biliyordum 🙏🏻)