Poyfudukk 3 kedim var benim, 28.haftamdayım. Toksoplazma sıkıntı olabiliyor hamilelikte ama kedinin dışkısıyla temas etmediğiniz sürece bir sıkıntı oluşturmaz. Hele ki aşıları tamsa hiç sıkıntı olmaz. Yine de tuvaletini siz temizlemeyin, temizleyecekseniz de eldiven ve maske kullanın.
Ayrıca toksoplazma yeşillikten ve çiğ etten de bulaşabiliyor. Evcil hayvandan bulaşma riski daha az 😊 Ben 3 yıldır bakıyorum bu kedilere, ona rağmen iki toksoplazma testim de negatif. Yani sizi korkutmalarına müsade etmeyin, öyle abarttıkları gibi bir durum yok. Kılından tüyünden de zarar gelmez zaten. Ben yakın zamana kadar beraber uyuyordum kedilerimle. Ama artık gece yatak odasının kapısını kapatıyoruz. Hem doğumdan sonra bir süre uyurken bebişe sıkıntı olmasın diye kapıyı yine kapalı tutacağız şimdiden alışsınlar, hem de karnıma hoplayıp zıplamasınlar diye tedirgin olduğumuzdan gece kapıyı kapatıyoruz. Yoksa evde olduğumuz sürece, sürekli dipdibeyiz.
Ayy çok uzatmışım ama insanların kedileri böyle öcü gibi görmesinden bıktım sanırım 😁 siz hiç canınızı sıkmayın, hiç de milletin abartıp büyüttüğü gibi bir durum yok.