Efemgul Eslem ismini vermek istiyordum ama anlam konusunda rahatsız oldum eflin çok hosuma gitti anlamı cennete acılan kapı olarak cıkıyor ama yanlıs isim vermek istemiyorum yardımcı olur musunuz
Emleyla Efemgul ben Allah izin verirse değişmzse Umay bade katmayi düşündük bugün ismiyle gelir inşallah içimize siner
Msl_ege Efemgul cennete açılan kapı anlamında sanırım 10 tane daha isim var 😅 şu uydurma anlamlardan bıktık artık 🥺 bende beğeniyorum bi isim biraz araştırınca hop uydurma anlam çıkıyo . gerçek anlamlara ulaşmakta çok zor . en son pes edip bende direk inanmayı seçcem 😅
prensveprensesannesii Bende Eflin ve Elfin ismini düşündümde anlamları güzel değil internette şöyle okudum; İnternet ortamında “cennete açılan kapı” olarak bilinir fakat gerçek anlamı bu değildir..Efl Farsçada ‘Gurub etmek, batmak’ demektir. Eflin bu kelimeden türetilmiştir ve hiçbir anlamı yoktur.
Seymit Benim de kızım olacak inşallah. Defne koyduk adını 🥰 Güzel ahlaklı iffetli genç kız demekmiş anlamı narinlik ve masumiyet simgesiymiş aynı zamanda. ♥️
ahed25 Birinci kızım Yasmin ve gelecek kızım Leyla inşallah 🥰 Yasmin iyi insan iyi müslüman saygılı duyulan kişi ve Arap kökenli bir isim çiçek anlamında 🥰 Leyla karanlık gece siyah saçlı güzel kadın ve Arap kökenli bir isim tek gece anlamında 🥰
Efemgul umayben sadece Türkiye de kız cocuklarına veriliyor normalde allaha inanmıs erkek sahabe anlamına geliyormus ☹️
Rabiaelif2017 Efemgul efnan-cennetteki güzel gözlü kız, meva-cennet ismi(kuranda geciyor bende inşallah koycam), mihrişah-güneş gibi ışık saçan demek oda. Anlamları güzel olan ve değişik olan isimler aklıma gelenler bunlar canım 🥰
bykarakan Efemgul yani sıradan ama Betül çok hoş namuslu kadın anlamında kızımın adı da Mihra sevecen merhametli demek