Elikra Eylulakbag yalnız Abdul diye başlayan Allah’ın isimlerinden biriyle bitmeli Abdulhan derseniz hanın kulu anlamına gelir Allah’ın han diye bi ismi ya da sıfatı bildiğim kadarıyla yok iyice bir araştırın isterseniz ayrıca Abdullah çok güzel bir isim hatta Allah’ın en sevdiği isimlerden biri Abdullah diğeri Abdurrahman 💙
ElifT816 Abdullah Allahın kulu demek. Abdulhan da hanın kulu demek olacak. Muhtemelen büyüdüğünde de bu tarz tartışmalar ile muhatap olacak. Tavsiye etmiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Denize Eylulakbag isimlerin insan üzerinde çok etkisi olduğunu söylüyorlar bu yüzden peygamber efendimiz anne babalar çocuklarına güzel isimler koysunlar demiştir eğer Abdullah ismini seviyorsanız isim olarak koyun ama ilerde çocuğunuza ben babamın ismini sana verdim derseniz çocuğunuz için iyi olmayabilir genelde çocuklar sevmez büyüklerin isimlerini iyiki dedemin yada ninenim ismini bana vermişler diyen birine rastlamadım her insan özel olmak ister senin için bu ismi seçtim sevdim sana yakıştı bu ismi sana verdim bunları duymak daha güzel bence
Azra_Mom Eylulakbag farklı isim olunca çevre hemen isminin anlamı ne filan diye merak ediyor çocuk bunu sorulayacaktır ileride. postu gördüğümde bende aa anlamı ne acaba diyerek açtım bu devirde net apo olarak dönüştürülecek bir isim bunuda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim sanıyorum modern olmasını istiyor bir yanınız iki isim koysanız ilki modern olur okul iş hayatında rahat kullanır abdullahıda aile büyükleri siz kullanırsınız iki isim iyidir hem gönül alır hem çocuğa seçenek sunar herkes mutlu olur 😊
Elikra Eylulakbag rica ederim canım hepimiz de istiyoruz ki hem farklı hem kulağa hoş gelen hem de içimize sinen isimler olsun ama işte anlam da çok önemli sağlıkla doğsun meleklerimiz İnşaAllah
Kelebekkk Abdul kelime olarak yalnızca Allah-u Teala’nın esmalarına getirilir: Abdul-Kadir “ Kadir olan Allah’ın kulu”, Abdur-rahim “Rahim olan Allah’ın kulu” gibi. Han esma-ül husnalardan biri değildir. Hayırlarla kucağınıza alırsınız inşaAllah 🌸
Ahlahanim Eylulakbag yanlıs biliyorsam düzeltin lakğn Abdul kul demek. Abdullah allahın kulu anlamındayken, abdulhan han’ın kulu anlamına geliyor. Siz bilirsiniz 😊
Advy26 Eylulakbag hoş değil bence ileride yetişkin olacak bu çocuk toplum içinde ki hitap da önemli bence 😊