📌UZUN
Canlarr anneler doğurdumm.. 🌼 37+5 te sezeryanla alındı.içerikte hassas ayrıntılar olablir.!!! Elimden geldiğince sade anlatıcam.Ama uzunca şeyler yaşadım. öyle 2.gün kalkıp evimi süpürdüm diyenler kadar kolay geçmedi benmki.Ben her ayrıntısıyla anlatıym süreci merak edenler için.
✋🏻☘️ (Herkesn doğum hikayesi farklıdır)
Sabah 8 buçukta hastanede ol dedi doktorum.her şeyi akşamdan hazrlamştık.kalktık annemle eşimle kayınvalidemle gittik. Yanınzda buluncak insanlar ve destek olacaklar için şunu söylim mutlaka bilen ve size yardmcı olack birileri olsn..2.gün ablam yetşti sağolsun herşeyle ilglendi.Bu çok önemliymiş.
Bende evlendkten sonra hpv çıktı bu yüzden de zorunlu sezeryanla alınacaktı.. Bebeğin başı kanala girmeden bide suyum gelmeden alınsın demişti doktorlar.
Odamda üstümü değiştrdm sonra Ameliyathaneye alındım damar yolu açldı vs. Sondayı odamda takacaklardı. ısrarla uyştuktan sonra takılsn istedim. Zorlaynca hemşireyi kabul etti.. Anestezi doktoru geldi kafamı önden iyice bastrdılar omzlarnı serbest bırak dedi. Belimden iğneyi yaptı. İğneyi hiççç hissetmedm. Hafif bi ısırık ama Acıtmadı korkmayn 😊 ben baya korkuyodum sonra yat dediler yattım ânında uyutmuşlar. İyiki uyutuldm yoksa dayanamayablrdm panik atak anksiyete kaygı bozukluğu ne desenz vardı bende 🤭 bebek alınmş her şey bitmş karnımn ağrısyla uyandım. Karnım ağrıyooo diye bağrark uyandm 😄 sonra aklıma bebek geldi 🤷🏻♀️🙈 bebek nerde dedm götürdüler onu iyi merak etme dediler. Sersemlikten tekrar tekrar sormuşum. Sonra çıktık ameliyathaneden bak yakınlarn burda dediler. Bi baktm annem başmda ağlıyo ♥️ bide eşim… Odaya götrdüler o an iyidm her şey güzeldi ama ben bebeğe karşı hamileliğmdede doğumdan sonrada hiç bişy hissedemiyodum.ağrılarm geçti bugün 6.gün oldu emzirip dokundukça bişyler kıpırdıyo içmde. Herkes böylemi bilmiyorum..
Ben en çok ayaklarmı hissedememkten korkyodm ama serum ağrı kesici olayn şoku derken oda çok çabuk geçti hiç etkilenmedm. 2 saat sonra parmak uçlarmı oynatabldm. 5 saate kadarda uyuşkluğm geçti. Hemşireler geldi ayağa kalkacaksn karşıya bak dediler. Hafif bi ağrı oldu benm öyle çoook acımadı. Adım attm yürüdüm azck yatağa yattm geri. Zor kısmı bundan sonra başladı benm için. Kan değerlerm düştü. Acil kan takviyesi yapılacaktı. Kanlar geldi öncesnde verilecek olan kan alerji yapmasn die ilaç verdiler. O yaptkları ilaçta vücudumda alerji yaptı bianda göğsmden yukarısı uyşmaya başladı göremedm konuşamadm belden aşağım sertleşti. İlk defa bu kadar ölüyorm sandm ve şehadet getrdm.🤦🏻♀️😥 hemen bütün doktorlara acil uyarı verlmş hepsi geldi . oksijen takldı bişyler yapldı geçti.Bi baktm eşim başmda ağlıyo . şuan gülüyorm 🤭 çnkü herşey geçti elhamdülillah. Ama çok korkmştm. Bu benim başıma gelen bi aksilik.. nadir görülrmş zaten herkeste olmaz Allahın izniyle.ama mutlaka sezeryan olacak arkadaşlar kan değerlernze baktırn düşükse doktornz ilgilensin ondan sonra ameliyata girin.. bu yüzden bu olayımı anlattm kan değerlernz önemli bilginiz olsn diye.
2.günde bitti 3.günün sabahına taburcu olduk. Doktorm mükemmel biri. Annem gibi..ablam gibiydi.aşırı ilgilendi. Allah ondan razı olsun.heran başmda bekledi.
📌 Konya büyükşehir hastanesinde Nihal demirköprülü. Sonuna kadar güveneblirsnz.
Yanınza almanzı önerdiğim şeyler arasnda mutlaka 2 takım pijama, depeend, terlik mutlaka.hurma, rezene çayı, kayısı hoşafı, bebeğe kalın battaniye (kış bebeğiyse)
Şöyle söylim. Bugün daha yeni ayaklanıyorum.yürümekte hala zorlanıyorum destek alarak kalkıyorm .en çok zor olan kısmı ilk idrarımı ve gazımı büyük tuvaletmi yaparken oldu.ama inanın bu kadar sıkntılı (benmki ) geçmesne rağmen emzirirken elindeki eldiveni çıkarıp elimi tutuyo ya.. öyle güzelki. Öyle mükemmel bişeyki. Şuan geceleri uyuyamıyoruz.gündüzde uyuyamyorz 😄 ağrılarmda var ama çok mutluyum çünkü gülümsüyo. Kokusu masumiyeti size emanet olması tüm kaygılarnızı iyileştiriyo. Bi kaç öneri daha. Hiç bi aşamasndan korkmayn. Allah yardm ediyo ve hepsi öyle bi geçiyoki. Emzirirken meme ucu yaranz olmasn die hazır hamileyken doğru emzrme ve tutuş pozisyonlarnı öğrenin. Keşke sonrasna dair daha çok teorik bilgi edinseymişim. Sütünz hemen gelmeyeblr benm 5.gün hafif beyazlk olştu, bugün 6.gün sarı sarı hafif gelmeye başladı. Mama takviyesi yapıyorm çnkü sütüm olmayınca aç kaldı. Aç kalınca idrarında kan olştu. Bunlar doğal süreçler. Mama vermekten korkmayn aç kalmasndan daha iyi.. memeye tutturp şırıngayla ağznın kenarndan veriyodm ama artk çok şükür emiyo. Velhasıl her şeye değer 🥰 sersemlkten saçmalamş ve karışık yazmş olablirm. öğlen 12 lere kadr uyuyan ben, uykusuzda olsam açta beklesem çokta zorlanmıyorm çnkü oğlum çok güzel 😍 Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin. Öyle güzel atlatınki zerre acısız korkusuz olsn inşallah. Evlatlarmzı bağışlasın.. sormak istediğnz ne varsa yazın fırsat buldkça girip anlatcam 😊🧡 ( korkmayın her şey güzel oluyo zamanla sadece sabredin en kötüsü bile 1haftada geçiyor .)