mercimeginannesiiii Merhaba, anksiyete sebebiyle iki kez yatarak, yıllarca ilaç tedavisi görerek bu durumla baş etmeye çalışan biri olarak yazıyorum ☺️ ikinciye hamileyim her iki gebeligimde de anktoyete ilaçlarımı bir anda bıraktım ve başta zorlansam da sonrasında ilaçsız yaşamaya alıştım ☺️ ama korkular, ah o korkular. Herkes bir yaşarsa biz bin yaşarız biliyorum ☺️ İlk gebeligimde doğumdan çok korkuyordum, suyum geldiğinde paniklememem için eşim ne çabalar gösterdi. Neticede panikledim 😁 hastaneye gittiğimizde ilk isim epidural istiyorum demekti. 4 cm oluncaya kadar çok hafif dayanilabilir düzeyde ağrılar çektim ki hiç sancım olmadığından suni sancı almıştım. Anksiyete sebebiyle her verilen ilaci, yan etkilerini soruyordum. Biktirdim herkesi. En son anestezi doktoru ve ekibi gelip 4 cm olunca odada epidural yaptılar. Nasıl güzeldi anlatamam 😁 hiç bir şey hissetmedim. Ne muayeneleri, ne sancıları hissetmedim. Stresim de geçmişti, uyudum bile. doğum anında biraz hissetsem de 10 dakika kadar falan sancı çektim diyebilirim. Kesinlikle tercihiniz epidural normal doğum olsun. Tabi doktorunuz uygun görür, normal doğuma bir engeliniz çıkmaz ise. Ben ikinci doğumdan hiç korkmuyorum, çünkü ne yaşayacağımı bikiyorum artık. Aslında çok da tercih ediliyor, benim gittiğim hastanede hemen herkes epidural alıyor. Devletlerde sanırım uygulanmıyormus. Birde sezeryandan daha pahalı oluyor bu şekilde normal doğum benim gittiğim hastanede. Birde şey var tabi 4 cm açıklık olduğunda uygulanması gerekiyor. Onu kaçırınca yapmıyorlar diye biliyorum.