Evettt… Öncelikle Allahım bana da doğum hikayemi nasip etti,Elhamdulillah 🤲🏻 En baştan başlayalım,bismillah. 38+3de 13aralık pazartesi günü doğum yaptım ve şükür ameliyat sorunsuz geçti. Öyle zor bir hamilelik geçirdim ki ilk başlarda kusmalar iştahsızlık mahvetti, sonra 22.haftada detaylı ultrasona girdim ve plasenta eski sezeryan dikişine yapışık dedi özelde ki doktorum,olası riskleri söyledi ve bende stres başladı. Hakikaten çok ciddi bir konu. Yozgat’ta yaşıyorum normalde, hangi doktora gittiysem biz bu riski göze alamayız Ankara yada kayseriye git dendi. Ani kanamaların olucak kanaman olursa sakın gelme filan. Elimiz yüreğimizde 32.haftayken çok rahatsızlandım ve acil Ankara gazi üniversitesi tıp fakültesi hastanesine geldim. Yatış verdiler ve kaç doktor muayene etti hatırlamıyorum bile. Ertesi güne perinatoloji doktoruna konsülte edildim,yani perinatoloji bakması gerek. Riskli gebeyim zaten. Ben 22.haftadan beri araştırmadığım doktor hastane kalmamıştı zaten. Beni ameliyat eden o tatlı doktorumu da araştırmalar ve burada bana yardımcı olan bir arkadaş sayesinde buldum🤲🏻. Çok araştırdım çok video izledim,çok doktora mail atıp konuştum ama artık bir doktor ve hastane seçip takiplenmem gerekti. Velhasıl gazi hastanesinde Deniz hocama takiplendim(Allah ondan razı olsun,ileri haftayı asla kabul etmezken benim ameliyatımı kabul etti ve çok başarılı yaptı). 32.haftadan sonra Deniz hoca beni muayene etti ve memleketine git ve şu haftada gel dedi. Şükürler olsun ki memlekette olduğum sürede hiç kanamam su gelmesi olmadı,ki zaten Deniz hocam bana bir risk görmediğini söyleyere çok rahatlatmıştı. Ama ameliyata tedbirli ve ekibiyle gireceğini de belirtmişti. Artık 37+4 oldum ve Hazırlıklarımızı yapıp gittik Ankara’ya. Hocam tekrar muayene etti herşey yolunda artık pazartesi günü alalım dedi. Kan hazırlamalarını ve ekiple birlikte girilmesi gerektiğini söyledi. Ama benim kız pazartesiyi beklemeden 12 aralık pazar akşamı bir baktım kanamam başladı. Tabi korku panik hepsi var bende,sancılarım da Cumartesi geceden beri yokluyordu. Hemen hastaneyi aradım ve durumu söyledim, duş al gel artık çok fazla bekleme dediler. Hemen duş aldım,eşyalarımı arabaya getirdik ve hastaneye geldik. Saat 8 civarı. Sancılarım çok yüksek çıkıyordu tüm gece boyunca nst bağlandım ve alttan muayene edildim. Kendi doktorum gelsin dedim ve sabaha kadar sancılarımı ilaçla serumla durdurdular. Açılmam 1cm ilerlemedi. Çünkü hep dua ettim ne olur Allahım sabahı bekleyelim Deniz hocam gelmeden ameliyata girmeyim diye. Çünkü o benim için bir melekti,onu görünce sakinleşiyordum❤️. Sabah ilk saliha’yı doğuma alacağım demiş kendi doktorum. Sabah oldu ve Deniz hoca geldi haydi bakalım hazırlayın denildi,hazırladılar ve o ameliyathaneye gidişimi bir ben bir Allah bilir,kalp krizi geçircem nerdeyse. Ben genel istedim. Ama doktorum kızını görmek istemiyor musun? Hem genel de bebeğe geçiyor narkoz,yazık değil mi dedi. Ve spinal oldum. Anestezi doktorlarım da çok iyiydi. Hepsi evladı gibi sarıp sarmaladı. Motive etti,tatlı tatlı konuşup rahatlattı. Belden iğne hafif acısı oldu ama sol bacağımı elektrik çarpar gibi olunca panikledim ve yine sağolsunlar konuşarak sakinledim. Uyuştuğumu anlayınca Deniz hocam geldi ve artık başladılar, hepsini hissettim sadece acı hissetmedim. Karnıma birşey sürüyorlardı ve sağa sola çekiştiriyorlardı beni hepsi bu kadar hissediklerimin ve saat 8.48 minik kızım ince bir sesle ağlayarak geldi dünyaya çok şükür 🤲🏻❤️ Hemen gösterdiler çok masumdu miniğim. Sonra yanağıma koydular miss gibi ve sıcacık. 3 kilo doğdu. Biz gidiyoruz dediler ve kızım gitti. Benim işlemlerim en fazla 1 saat sürmüştür. Bebek çıkınca direk sakinleştirici istedim,yaptılar. Bu arada hocam öğrencilerine de ders veriyor. ☺️Bakın plasenta kendini bıraktı,bağırsağı yerine koyuyoruz,rahim kendini böyle topar vs😬 hocam bir sorun var mı dedim. Yok yok rahat ol herşey yolunda dedi. Ne koyacaksın ismini dedi. Bende sizin isminizi hocam dedim aaa öyle mi dedi ve güldü ☺️Zaten bir kızım olsa ismini Deniz koyacağım dedim bekarlıktan beri,doktorun Deniz olması tamamen tesadüf ve bence Rabbimin hikmeti🤲🏻❤️ İşlemlerim bitti beni ameliyathanede baya beklettiler. Tamamen tedbir amaçlı. Saat 12.30 du odama geldim. Sadece çok titredim. Sıcak hava ile ısıtsalarda titriyordum😄. Baş ağrıların olabilir bol su ve kahve dediler. Odaya geldiğimde kafam hafif dumanlıymış 😬 eşim kafan baya güzel senin dedi ama bana gayet normaldi. İlk sorduğum şey kızım nerede oldu. Muayene edilip gelecek dediler ve geldi kuzum. Emzirdim kokladım. Rabbime şükrettim. Zorlu bir süreçti,korkuyla geçti ama şükürler olsun ki sonu mutlu oldu. Ameliyat sırasında hepinize dua ettim canlar,sizin dualarınızı da hissetim inanın sakinledim. Şuan kızım uyuyor fırsat bulmuşken yazayım dedim. Riskli gebe iseniz kendinizi sakin tutun ve mutlaka iyi bir doktor, ekip ve hastane bulun. Üniversite hastaneleri bu konuda iyi. Ben çok memnun kaldım. Gazi baya bir donanımlı hastane. Doktorlar harika. Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 🤲🏻 Sormak istediğiniz bir şey varsa müsait oldukça yazarım. Hepinize kolay ve hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah Rabbim güzel anneler ❤️ Bu zorlu yolda Allah hepinizin yardımcısı olsun inşallah. Biz sağ salim sağlıkla kavuştuk Rabbime hamdolsun, darısı da size olsun🤲🏻🥰