Gamze255 Kızlar çatı muayenesinde normal doğuma karar verildi, bende cok istiyorum normali.. Fakat çok korkuyorum, dikişlerden ve özellikle sancıdan. Bu süreç aklıma geldikçe sezeryana kayıyor beynim. Napmam gerek bilmiyorum 😔
TatlisBirAnne Gamze255 Öncelikle sakin olun korkmayın. Bebeğinize kavuşacaksınız öyle düşünün. Ancak demek istediğim bişey var sezaryeni ağrısız sancısız sanmayın onun da büyük zorlukları var. Bana sorarsanız tavsiye etmem sezaryeni. Çünkü sezaryende dikiş illaki oluyo ama normal doğum ile dikişsiz bir sürü insan var.
ayisigii Gamze255 sezaryenin acısını bilmeden sezeryan istemek çok kolay geliyo.. Normal dediyse doktorunuz epiduralli normal doğum yapın sancı vs hissetmeden mis gibi doğum yaparsınız. Sezeryan çok çok zor çeken bilir 😑
Anemoniasp Gamze255 Ben de korkuyordum normal doğuma karar verdim. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum. Bebeğimi göreceğim ana odaklıyorum kendimi. Sezaryen olursa genel olabilirim. Spinal anestezide ameliyat sırasında panik olurum yapamam. Bebeğimi doğunca görmek istiyorum o yüzden normal doğuma karar verdim. Tek motivasyon kaynağım doğar doğmaz kucağıma alacak olmam.
babynil @Gamze255 olursa max 1dikisin olcak sezeryan daha cok. Merdiven in cik pelvik kasi icin hareketler var onlari yap plates topu kullan instada elcin demirel olmasi lazm o var egzersiz gosterio onlara bak. Ben cok normal istedim ama bebegim ters mecbur sezeryan olcam ve daha korkutucu gelio. Bi anda dogumun basliycak planli degil ne oldugunu anlamadan bebegin kucaginda olcak ve o digduktan sonra sana muhtesem bir agri kesici vericek vucudun. En onemlisi bitince dogumun kalkabiliceksin
oglusumbenimcanm Bende normal doğumdan korkmuyorum ama sezeryandan baya korkuyorum. İnşallah normal doğum yaparım
Hmyt16 Gamze255 benim üçüncü doğumum olucak ilkinde bende sizin gibi çok korkuyordum ve sürekli rüyalarıma giriyordu artık bir fobi haline getirmiştim kimsenin konuşmasını istemiyordum doğuma girdim çıktım aslında çokta korkulacak birşey olmadığını gördüm normal yapma imkanınız varsa sakin sezeryan düşünmeyin normal doğumda sancinin çoğunu çekmiş bebeğinizi almış olarak eve dönüyorsunuz sezeryanda bebekle beraber çok acıyla …sezeryan doğum sonrası ağrıların çok olduğunu defalarca duydum.
Maviiiiiii Gamze255 normal doğumdan korkma ben sunı ıle 8 saat sancı sonunda dogurdum. 3 dikişim vardı ama dogum yapıp odama cıktıgım andan ıtıbaren hep ayaktaydım cok rahattım hiç dogum yapmış gıbı degıldım.