incikinannesi Fitil endol mu ???? Kuzu doktor onu bana 27.haftada kesti cunku o haftadan sonra riskliymis. Progesteron 35 de biraktim. Doguma kadar sadece folik ve kan hapi ferrum ictim. Canim simdi ben onu sordum hocam dedim bu acilma normal dogumda avantaj saglar mi hayir dedi alakasi yok dikis onu tuttu ama dedim ben normal dogum denemek istiyorum siz serklaj olanlara ne onerirsiniz bana dedi ki aci esigine bagli çünkü dikis alinirken anestezi verilmiyor canli aliniyor dedi. Bana gelen serklajli hastalarimin cogu o aciyi çekmemek icin sezeryan istiyor 1 tane normal dogum yapan oldu dedi. Bende istedigimi soyledim ve gun belirledi hem dikisini alcam hem cati muaynesi yapcam dedi. Gittim neyse once cati muaynesini yapti bana ama ben dayanamadimm. Sonra dedi ki catın cok dar sen buna dayanamazken dikisi aldiramazsin Hadi diyelim dikisi aldırdın dayandın. Bebek imkani yok burdan cikmaz ve seni kesmek zorunda kalırım dedi o yuzden onerim sana sezeryan dedi. Bende kabul ettim yani en azindan direk sezeryan demedim denemis oldum. Sezeryanda da kuzu belimden asagisini uyusturdu zaten anlatmisti önce doğum yapcam dikisin atilacak az mola sonra serklaj dikisini alcam dedi. Ben baygin olmadigim icin hep konustuk. Aslinda dikis alinmasi o kadar kisa bir islem ki ama benim cati darligimdan ötürü yaptiramadim bel asagisi da uyusuk oluncasi hic anlamadim bile uzun oldu biraz ama anlattiklarima korkma sakin sen zaten normal dogum istediğine gore cesaretlisin ben bunlari yasadim