Bsradogn tugbaa_g İlk bebeğimde hastaneden çıktıktan sonraki gün banyosunu yaptırdım yani iki günlüktü. Kanıyla Dursun istemedim hem rahatlar dedim. Sağ olsun annemle kayınvalidem yardımcı oldular. Dediğim gibi mis gibi oldu ve uyudu yavrum. Önemli olan banyodan sonra göbek kısmını iyice kurulamak. Islak kaldığı zaman enfeksiyon kapıyor hemen iltihaplaşıyor. Görümcem iyi kurulamamis o bi süre uğraşmıştı doktor doktor..
Ozlem2206 tugbaa_g bence riske atmamak en iyisi sonuçta doktorlar önermiyor hem bebek pis kokmaz ki bebek temizleme pamuğuyla günlük silinebilir mis gibi de olur tertemiz yerden geliyorlar zaten 😌
Emine_eymen tugbaa_g oğlumun göbeği düşene kadar yıkamadık ama düştüğü gibi hemen yıkadık ve bir süre hafif hafif kanadı göbek düşüncede hemen değilde 2 gün sonra yıkamanı tavsiye ederim şimdi 2.ye gebeyim yıkamayacagım hemen benim annem oglumun saçını ılık su ile yavaş yavaş tarayarak çok nazik ama kanı falan temizlemişti öylede rahatlamış oğlum
Dlkbhr93 Valla benim ilk cocugum yaz bebegiydi mecbur yikadik cokda guzel oldu rahatladi ama orayi temiz bezle iyice kurulamak gerekiyo
Pretty_mommy Hastaneden geldiği gün yıkadık ,güzelce duruladık, üstüne yumuşak bir bez koyup üstüne atlet giydiriyorduk. 4 günde düştü göbek kordonu.
mehmel54 tugbaa_g bana doktor yaptırabilirsin gün aşırı ama banyodan sonra iyice kurula dedi. Hem bebek de rahat edermiş.
Msl_ege tugbaa_g ben büyüklerin tüm bıdısına rağmen yıkamadım . riske atmaya ne gerek var . üstelik cildinin de o tabakaya ihtiyacı varken . zaten yıkamazsanız hemen düşüyor kordonu da . saçlı bi bebek olursa kafasını yıkayabilirsiniz.
BMelek tugbaa_g ablamda doktor banyo yaptirabilirsin ama banyodan sonra eczanelerde satilan gobek icin dezenfektanla sil kurula dedi biz oyle yaptik iltihaplanma falan olmadi hemen kurudu dustu 8 gunde
SeydaPrc tugbaa_g Banyo yaptırdıktan sınsa pamuklu bir bez yada mendille güzelce kurularsanız göbeğinin etrafını hiçbişey olmaz ben yıkamıştım 7. Gün düşmüştü göbek bağı
Zeynepzeynep52 Annem yeğenlerimi hep kordon düşünce yıkardı. Yurtdışına gelin geldim. Doğum yaptığımın ikinci günü hemşire hastanede yıkadı oğlumu. Sonra kaynanamla evde biz de yıkadık 2 günde bir. Kış bebeğiydi üstelik. Tıbbi olarak bir zararı yokmuş ama kordon geç düştü 10 günü buldu. Arada kıyafetini açıp göbeği havalandırmak gerekiyormuş hızlı kuruması için
Zeynepzeynep52 Bir de iyice kurutmak lazım kulak çöpü gibi steril aletler vermişlerdi göbeği kurulamak için
gulsonmez27 Canım ben hemşireyim kadın doğum servisi doğumhane poliklinik gibi yerlerde çalıştım uzunca zaman..Eskiden göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın diyorlardı ve günlük göbek çevresine alkollu gazlı gazlı bezle bakım yaptırırlardı.Şuan alkollu bez ile uygulama kalktı göbek çevresi için.Sadece etrafına kuru gazlı bey dolandırmak yeterli.Banyo meselesine gelince bebek ilk doğduğunda vernix caseosa denilen beyaz bir tabaka oluyor ısı kaybına karşı korusun diye bebeği.Bu yapıyı doktorlar hemen kaybetsin istemiyorlar bebek için ama yapılan çalışmalara göre göbek bağının enfeksiyonunu baz alırsak banyo yaptırmak ve yaptırmamak arasında hiçbir fark yok.Banyo yaptırabilirsiniz.Benim de doğumuma az kaldı 2 günlükken en geç banyo yaptırmayı düşünüyorum
Aylin_16 tugbaa_g kuzum iki evladım var hep yıkadık yani yıkarken göbek bağını gazlı bezle bantla kapatıp çok da ıslatmadan bebeği yıkarsın( biz kapatmadık ama iyice kuru tutmaya özen gösterdim ekstra bişey sürmedim bakım yapmadım ) bence çok rahatlıyor bebişler hiçbir sorun olmadı aksine ikisi de çok hızlı düştüler 5. Gün gibiydi düştü göbekleri bazen hafta sürüyor çocuğa eziyet bence mis gibi yıkanmak en güzeli biz beklemedik göbeğin düşmesini
gizemcelen9 Merhabalar bayanlar benim bebeğim 7 günlükken yoğun bakıma yatmıştı ve gider gitmez hemşireler önce yıkadı ve henüz göbeği düşmemişti sargı beziyle üstünü kapatıp duruladılar hemen bebeğimi ve güzelce kuruladılar sorduğumda hiçbir zararı olmayacağını söylediler 10 gün kaldık orda ve iki güne bir yıkadılar aynı şekilde göbeğimiz 13. Günde düştü sonra bir sıkıntı yaşamadık şükür 🙏🏻