Fatma_kalkan benim bir gün önce sancılar başlamıştı düzenliydi ama arası uzundu. Tansiyonum yükselmişti. Sonraki gün çok iyi kalktım. Öğleden sonra birden tuvaletim geliyor gibi oluyordu gidiyordum bir şey yok. Tekrardan aynı şey oldu. Otur kalk derken sancı girdi. Ben de şüphelendim. Duşa girdim belden aşağıma sıcak su döktüm geçmedi dağ da arttı. Geçmezse gerçek doğum sancısı oluyormuş. Dedim geliyor herhalde doktora yazdım sancı gibi bir şeyler hissediyorum kontrolüm yarın napayım. Yarım gelirsin dedi. Doktor cevap yazana kadar 10 dk geçmişti. Daha da sıklaştı sancım ve şiddeti arttı. Ben de bu doğum sancısı olabilir acı veriyor. O zaman gel dedi. Zar zor gittim şiddetli adet sancısı gibi düşünün ilk başlarda olanı kasıklara bele bacaklara karna vuruyor. Neyse açılmayı kontrol etti 2 cm dedi. İstersen evde Çek sancı istersen yatış verelim dedi. Ne zaman doğar tahminen dedim boşa eve gitmeyeyim. Yarın bu saatlerde doğar dedi. Ben de sancıdan kıvranıyorum. Ağrı kesici falan yok mu dedim yok ağrı kesici de vermiyoruz getirici de vermiyoruz dedi. Ben de nasıl dayanırım diye baktım anneme. O anki sancıya dayanamıyordum. Annem yatış verin dedi biz evde naparız bilemeyiz dedi. Doktor da bence de senin kız nazlı biraz dedi. Her neyse yatış verildi ben bağır çağır kalk ılık su dök derken 2saat gibi 9 cm e ulaştı. Sonra doğurdum orada da baya bir uğraştım tabi. Toplamda 3 saati bulmadı odamdaydım. Herkesin farklı oluyor. Bende nişan yoktu. Su da gelmemişti başta. Sancıyla başladı. Açılma sırasında ılık su tutarken belime karnıma birden suyum geldi. Kaka yapmıştı bebek de. Doktor şaşırdı hemen açılma ve doğum olunca. Nöbetçi doktora kalmıştım bir de.