Merhabalar 41+2 de sezeryanla doğum yaptım. Benim bebeğimin uzun kemikleri 19. haftada yaptırdığım detaylı ultrasonda 2 hafta geri çıktı. Sonra da hep geriden geldi. Doktorum önce trizomiden (down sendromu) şüphelendi. İkili ve üçlü tarama testlerini yaptırmamıştım. Anne kanı fetal DNA testi yaptırmamı önerdi, yaptırmadım. Haftaları, ayları endişe içinde geçirdim. Dua ettim, kendimi koyvermemeye çalıştım. Sağlığıma, beslenmeme hep dikkat ettim. 41. haftada girdiğim son ultrasonda FL boyu 31 haftalık görünüyordu. İnternette çok araştırmalar yapmıştım forumları didik didik taradım benim kadar geride olanına hiç rastlamadım. Doktor da bu kadarını görmediğini söylüyordu. 9 ay nasıl beklediğimi bir ben bilirim bir Allah😑 Sonuç; kızım 3400 kg 47 cm doğdu. Elhamdulillah, sağlıklı bir bebek. Sadece şu var; kolları ve bacakları vücuduna ve kafasına göre daha cılız, ama başka bir bebekle kıyaslandığında bariz ayırt edilebilecek bir fark yok ya da abes bir görüntü yok. Benim durumumda olan birileri varsa moral bulması için yazmak istedim. Sağlıkla kalın