Benim bebeğimde 21.haftada kalpte parlaklık çıkmıştı doktorum önemli bir durum olmadığını kalp yapılarının ve damarlardaki kan akışının normal olduğunu söyledi ben yine de perinatologa gittim. Perinatolog kalpte parlaklık ve beyinde koroid pleksus kisti olduğunu söyledi kafa içi yapılarına, kalp yapılarına detaylıca baktı, parmaklarının uzunluğuna, bacak boyuna, yüz şekline kadar her şeye baktı. Bu bebek sağlıklı bir bebek bunlar normal çocuklarda da görülebilir ben size amniyosentez yaptırın demem 28.haftada kistler geçer, kalpte parlaklık da geçmez zaten bir hastalık değil bu durum ama bazı doktorlar bebek gelişip göğüs kafesi kalınlaştığında kalpteki parlaklığı görmüyorlar geçiyor diyorlar ama zaten kalpte bir delik ve yapısal bozukluk olmadığı sürece bu durum hastalık değil dedi. (Sanırım kalpteki kasların ve dokuların ultrasondaki görünümünden kaynaklanıyor.) Kendi doktorum 29.haftada kistin geçtiğini 32.haftada da kalpte parlaklığın geçtiğini söyledi. Bence kendinizi de bebeğinizi de boşuna strese sokmayın. Ben çok üzülmüştüm gereksiz yere stres olmuştum siz olumlu düşünün.