Byzamrcan 18. haftamda kontrole gittiğim cok güzel geçiyordu hamileliğim bi sıkıntım yoktu. doktor 2 tane koroid pleksus kisti gördüğünü söyledi bana ilk söyledği sey %95i geçici korkmayın ama geçmeyeni de gördüm. öyle korkuttu ki ağlayarak cıktım odadan. hemen perinatolojiye randevu aldım cünkü onlar detaylı bakıyor. o kdar araştırma yaptım ki yani koroid pleksus kisti diye sınava girsem 100 alırdım o derece. ağlaya ağlaya geçti kaç haftam bana down sendromu yada trizomi 18 olabilir dedi. bu kistler öyle cocuklarda görülüyomus AMA BASKA Bİ BULGU YOKSA ÖNEMSİZ. bizim sükğr perinatolojide ki randevumda baska hic bi bulgu görülmedi sadece kistler olduğu icin sorun yok dediler bi kist 6,1 diğeri 5,2 mm idi sanırım 28. haftaya kadar geçer dediler ama takip edilmesi gerek. özel de hemen fetal dna yaptırın dediler %99 sonuc veriyo 3,300 tl dediler gerçekten çok pahalı ama kesin tanı amniyosentez dediler onuda yaptırmak istemedim karından sıvı aldırmak bana korkutucu geldi. sonra burdan birine denk geldim ümraniye araştırma hastanesinde ücretsiz fetal dna yaptırdığını söyledi. hemen genetik bölümünden randevy aldım bu arada 20 haftalık olmustum. genetikteki hoca ilkte onay vermedi kan vermeme cünkü haftan cok ilerde bisey cıksa bile aldıramazsın dedi bende aldırmaj istemiyorum zaten kesin bisey bilmek istiyorum dedim yine ikna olmadı hemen beni ordaki perinatolojiye gönderdi bizim hocamız var bide o baksın bebeğin beynine dedi. diğer binaya gittm bebeğin beyninde hic bisey kalmamıs allahıma sükürler olsun nerdeyse 2-3 haftada gecmisti kistler🥺😢 ama bana 32. haftaya kadar kalabildiklerini hatta bazılarının doğumdan sonra gectiklerini söyledi tekrar söylüyorum eğer başka bi bulgu yoksa geciyolar hamilelğinizi zehir etmeyin kontrole gidin sık sık baktırın durumunuz varsa fetal dna yaptırın.. yani bizim yasadıklarımız böyleydi. ki ben 100 kisiden 1 tanesinin “gecmedi” dediğini görmedim.
youtube’da koroid pleksus kisti yazın orda kırmızı önlüklü bi doktor konusma yapıyor cook iyi anlatıyo hepsini dinle icin rahatlıcaktır eminim