Herkese selam🥰 biz de doğduk nihayet pazartesi günü🤣
bilenler bilir burda yazıyordum sık sık. en baştan kısaca yazayım hikayeyi ama uzun olacaktır😊
Zaten hipertiroidi hastasıydım 1.5 yıllık tedavi sonucu hamile kaldım ama hamilelik başında yine değerlerim düştü 16. haftaya kadar ilaç kullandım.
7 8 haftalık hamile iken korona oldum, şükür onu da atlattık oğlusumla😇
- haftada şekerimiz cıktı, aşırı aşırı dikkat ederek diyetimi yaptım şükür onu da atlattık😇
gelelim doğuma🐣🐣🐣
17 aralık 40 haftamız doldu, hiç bi belirtim yoktu. nst de sancım azdı, normal gelmez zaten dedim doktora bi de beklemek istemedim açıkçası 20 aralık için sezaryen belirledik. sabah 7de gittik hastahaneye 10 11 gibi sezaryen yaparım demişti. sonra bi baktı 2 cm açılmış hissetmedin mi dedi (çatı muayenesi olmamıştım o ana kadar, kaçmıştm zaten sezaryen diye), hissetmedim dedim. hadi suni sanci deneyelim sütun gelir dayanamıyorum dersen döneriz ameliyathane hazır dedi. süt deyince tamam deneyelim dedim. bağladılar suni. ilk 1 saat ooo çok iyiyim açtım 2. sayfa yi izledim yorum yapa yapa izliyorum🤣 ebeler baktı açılma 3 4 cm olmuş suniyi artırdılar ve hemen suyum geldi yatağa. sonraki 1 saat sancılarm aşırı yoğundu. kendimi yerlere atmak istedim suyla birlite sanci vardı. ama dayanırım dedim eşime. 45. dakkada tamam sezaryen dönelim dayanamıyorum dedim. eşim doktoru çağırdı hemen. doktor muayene etti 7 cm açılmış bak dayan dedi. hemen epüdral yaptılar. sonra benim sancılar bitti🤣 15 dk sonra ebe geldi elini soktu ama hissetmedim bile acıktı yani. bebek geliyor dedi hemen doğum odasına aldılar. 3 5 ikindim ve 20 25 dk sonra oğlum kucağımda🤭 minicikti, aldılar bebeği muayene ettiler giydirip geri bana verdiler şarkı söyledim hatta oğluma hemen🥰 kucağımda iken doktor dikişleri attı ama hiç hissetmedim, hiç öyle aman aman dikiyorlar diye bisi hissedilmiyor kızlar rahat olun çok kolaydı😇 sonra bebeği vermeyin kendim çıkarcam dedim, eşim aileiz bekliyordu zaten yürüyerek çıktım bebeğimizi eşime verdim valla🤪 odaya da yürüdüm gittim yattım. ağrı 0 diyemem tabiki vardı ama çok kötü değildi. gece eşim bize çok iyi baktı. sabah yataktan kendim kalktım hatta tek başıma yürüdüm 🤣
Amaaa sonrası çok kötüydü. doktor muayene etti sabah, içerde kanama alanı var dedi. hemen ameliyathaneye alıcaz dedi. ben şok tabi. ağlamaya başladım. oğlum gelirken eli önde gelmiş damarı yırtmış o damarın dikilmesi gerek dedi, genel anestezi verdiler ve ameliyat oldum. burası ekstrem bi durum ve gerçekten kötüydü. hala da dikişlerim kötü. 4. günüm ve bebeği birileri veriyor birileri aliyor yatmaktan heder oldum. anestezi sonrası ağlama krizine girdim, hatta bebeği istemiyorum diye ağlamışım baya. son 3 haftada üzüldüğüm şeyleri söylemişim sitem etmişim, annem diyo sen ağladın biz ağladık. hatırlamiyorum tabi.
oğlum şu an yanımda ve çok güzel uyuyor🥰 şükür iyi, korona hipertiroidi şeker hepsi geride kaldı🐣
normal doğum şansınız varsa kesinlikle deneyin, benimki ekstra bir durum 🤩🤩🤩 hepinizin bebeği sağlıkla gelsin😇