elifelifelif Hamilelikte lazer epilasyon hakkinda ne düşünüyorsunuz? Doktorlar bile ikiye bölünmüş durumda 😕
Buketali elifelifelif ben yaptırmadım bıraktım hamilelikten sonra devam edeceğim inşallah 🙏Zaten lazer başlı başına çok sağlıklı bi durum değil hamile iken önermeyen doktorlar haklı bence
Drkmls elifelifelif ben doktoruma sordum asla yaptırma dedi. Ben ağda bile önermiyorum acısıyla kasılıyosunuz dedi.
Ssumeyye Normalde lazeri tıpta tedavi amaçlı, gerekli durumlarda kullanıyoruz. Ama her yerde, iki gün kursa gidip, lazer epilasyon merkezi adıyla açılmış, yerlerde sakın bu tür şeylere girişmeyin. Dahası, epilasyon için lazeri önermiyoruz. Deriyi kaç kat geçtiği, kaç hücrenin DNA sını, RNA sını etkilediğini tespit etmek mümkün değil. Bir taraftan da tamamen zararsız olduğu vurgulanıp duruyor, yahu ben tümörün dahi kökünü kurutuyorum aynı lazerle, normal hücre nasıl dayanacak? Kullandıkları lazer çok mu terbiyeli de, yalnız kıl kökünü etkiliyor, etraftaki hücrelere değmiyor? Öyle bişey yok kardeşim, radyasyon, karşısına çıkan ne varsa, dağıtır geçer.. Lazer epilasyon ve kanser üzerine araştırma yapılmadığı için, elimizde sonuçlar yok ama azıcık düşünürsek farkederiz… lazere başvurmak yerine, İğneli epilasyon yada klasik yöntemler kullanabilirsiniz. Dr ayse ebrar