gizemgizem1 Burda dogum hikayelerini okur hep aglardim hamileligin son aylarini sulu gozlu gecirdim, ben ne zaman dogrucam derken bebegim 2 aylik oldu bile. Ben polikistik over hastasiyim 16 yasimdan beri dogum konturol haplariyla adet goren bir insandim nisanliyken dogum konturol hapini biraktim evliligimin ilk ayi enfeksiyon kaptim doktora gittigimde bana cocuk beklememem gerektigini bi iki sene sonrada tedaviyle %25 ihtimalle gebe kalabilcegim soylenmisti tabi bu cok buyuk bir uzuntuydu . evlendikten sonra her ay gunu gunune olmasada duzensiz bir sekilde hastalanmaya basladim arada adet gormuyodum doktora gidiyorum kist olusmus diyolar sokturucu hap veriyolar adet goruyorum. Gene hastalanamadim bir ayi gecti esime doktora gidicegimi soyledim oda bana artik tedaviye baslayalim 1 sene oldu dedi neyse ben doktora gittim gene kist olustu sanirim sokturucu hap yazar misiniz dedim tedaviyede baslamak istedigimi soyledim doktor ilk once muayne edelim dedi ultrason cekildim kan istediler ertesi gun kan sonucumu almaya gittigimde sabahtan kanamam gelmisti hastalandim diye doktora giderken doktor gebesin dediginde soka girdim oturup kaldim dusuk riskim vardi o yuzden kanamam gelmisti. zaten surekli agrili kanamali riskli giden bir hamileligim oldu kendimi cok sakinmadim suna inaniyorum ki Allah bana vercek olduktan sonra ben hoplasamda ziplasamda bana bagislar ama vermiceksede kendimi pamuklarada sarsam bebegimi benden alirdi. umarim tum polikistik overlilere moral ve umut olur. gelelim doguma Oglusum hep erken dogum riski var demelerine ragmen 39+4 de geldi 9 haziran cumartesi gunu doktora gittik acilmam 1 cm di sivida artik yogunlasma vardi doktor pazartesi gunu saat sabah 5te hastaneye gelmemizi istedi zaten herseyimiz hazirdi pazartesi gunu 5 te yatis yaptik 5.30 gibi suni sanci serumu verildi uyudum saat 12.30 13.00 gibi sanciyla uyandim kalktim koridorda yurumeye basladik biraz annemle biraz esimle yarim saat sonra tuvalete gitme istegim oldu gittigimde nisan geldi ebeye haber verdik acilmam konturol edildi 5 cm olmustu nisandan sonra dayanilmaz bir aci vardi epidural verdiler bir doz bu beni rahatlatmisti gene odaya geldim saat 3 gibi acim gene baslamisti sancim 100lere vuruyodu ebeyi cagirdik bir epidural doz daha istedim ondan once gene aciklik kontrolu yapildi stajyer ebe acilmamin 7 8 oldugunu dogumun basladigini soyleyerek beni dogumhaneye aldi ve doktoru cagirdi doktor geldiginde acilmanin 6 7 cm oldugunu ve dogumun daha baslamadigini soyledi cati konturolu yaptiklari her saniye sancim dahada cok artiyodu bi epidural doz daha yapildi gene bi rahatlama geldi ama bu sefer bebegim sol kasigima baski uyguladigi icin butun acim gitmemisti odama alindim saat 4.30du sancilar gene basladi bu sefer kendi ebem gelip kontrol etti ve acilmam 9 olmustu dogumhaneye alindim bacaklarimi kapatip yana cevirdiler o pozisyonda sanciyi 2 kati hissediyosunuz ebe bir daha cati konturolu yapicaktiki suyum patladi ve dogum artik basladi ikinmayi beceremedigim icin baya bi ugrastik ikinmayi becere bildigimde 4. ikinmada bebegim yigit efem dogdu saat 17.30 da 💙 ikinci ikinmami yarida kestigim icin kafa geri iceri kacti ve bebegimin kafasinda odem olusmustu direk cocuk doktoruna konturole gitti yan odaya kesigim yoktu ama olusan kucuk yirtilmalar vardi dikis atiliyodu dikisim bitene kadar bebegim yanima geldi onu optum kokladim kesinlikle dunyanin en buyuk rahatlamasi ve en guzel duygusuydu dogumhaneden bebegimle bir yuruyerek ciktim kesinlikle imkani olanlar icin sunu soylemeliyim ki normal dogum yapin . iste buda benim dogum hikayem Allah herkese bu guzel duyguyu tattirsin evlat cok baska bisey💙
Rumeysaylz gizemgizem1 Maşallah Allah bağışlasın hikayene çok duygulandım güzel günler sizi bekliyor artık oğluşunla 😍🙏Darısı benim başıma hayırlısıyla 😊