Ataly ilk doğumum canım 40+4 haftalık doğum yaptım sabaha karşı uyandım hafif sancıyla sonra wc gittim peteğe sırtımı dayadım uzandım öyle sonra bi baskı oldu çişim geliyomuş gibi hissettim ayağa kalkar kalkmaz bacak aramda ıslaklık oldu pijamam sırılsıklam oldu biraz bekledikten sonra üzerimi çıkardım depend külot giydim su hafiften çiş gibi akmaya devam ediyodu çünkü hemen hazırlandık hastaneye gittik acilden giriş yaptık domtor muayeneye aldı ultrasonda baktı sonra ebe alttan kontrol etti açılmam hiç yokmuş yatış verdiler dosyamı hazırladılar damar yolu açtılar tekerlekli sandalyeye bindirip doğumhaneye götürdüler odalar tek kişilik ordaki ebe geldi tekrar açılmaya baktı nst bağladı bi saat sancım fazla yoktu sonra üzerimi değiştirdim duşa girdim tekrar nst bağlandı saat 8 olmuştu doktor geldi kontrole suni verilmesini söyledi açılmam hala hiç yoktu hemen suni verdiler ve yaklaşık 2 saate yakın nst bağlı kaldım yatarak çok zor oldu benim için sürekli gidip wc de oturmak istedim çünkü saat 3 e kadar 3 cm açılma ancak oldu sancının dozunu artırdılar artık 3 dakikada bir 20 30 saniye süren sancılar gelmeye başladı aç susuz kaldım uzun süre takatim tükeniyodu saat 4 te ebe değişimi oldu sancılarım şiddetlendi hep nst bağlıyım ebe sancım geldiğinde ileri geri bişeyler yaptı çok canım yandı ama ondan sonra açılmam daha çabuk ilerledi saat 6 gibi 6 7 cm dedi sancın geldiğinde ıkın dedi sürekli bir saatte öyle yaptım ama yatarak ıkınmak daha zor sağ tarafa yatıp ıkınmak süreci hızlandırıyormuş saat 7 ye kadar da öyle geçti ama ben ağlıyorum artık beni sezaryen yapın diye sonra ebe ayağa kaldırdı çömel bacaklarını aç sancın geldiğinde ıkın dedi artık sancılarım çok sıklaşmıştı 19 15te yatağa yatırdı sonra bi kaç kişi geldi yatağı hazırladılar bacaklarımı çatala koydum demirlerden tutmamı söyledi ne yapmam gerektiğini tarif etti 3 4 ıkınmada evladım kucağımdaydı ten teması yaptırdılar bebeği aldılar sonra ebe plesantayı aldı dikiş attı ablalar yatağı temizledi hasta bezi bağladı bebeği giydirdiler kucağıma verdiler emzirmem için zaten doğar doğmaz parmaklarını emmeye başlamıştı hemen tuttu çok güzeldi benim için Allah herkese nasip etsin inşallah