ozumveannesi hiç korkmayın, ilk önce size önlük giydiriyorlar hazırlık yapıyorlar serum damar yolu falan ama o heyecanla zaten hissetmiyorsunuz :) sonra ameliyathaneye götürüyorlar sizi , zaten panik olduğumuzu anladıkları için oradaki herkes çok ilgili ve güleryüzlü oluyor benim ani suyum geldiği için hastanede kimsem yoktu sadece eşim vardı aileler bir taraf 24 saat diğeri 7 saatlik uzaklıktaydı bu yüzden ağlayarak girdim yalnızız diye onu söyledim oradakilere biz varız diye destek oldular , sakinleşince Belden iğne yaptılar , oturur pozisyonda ama öne doğru iyice eğilmemi ve hiç kıpırdamamı istediler öyle de yaptım iğneyi hiç hissetmedim sadece eğilince karnım acıdı cunku benim sancılarım da başlamıştı suyum geldiği için , yani iğneyi hissetmedim ve hemen bacaklarımda sıcaklık hıssettim ve artık bacaklarımı hıc hıssetmıyordum , sonra sonda taktık dediler . Doktorum geldi ve ameliyat başladı kestiniz mi diye tam sordum bebeğim çıktı 3 dk da ve o sesi duyunca tansiyonum fırladı heyecandan annem diye ağlamaya başladım hemen bana sakınlestırıcı vermısler :) bebegımı yüzüme bıraktılar ve her sey o an durdu . Sonra bebegı aldılar ve dikmişler beni ama yani kaç dk sürdü hıc farkında bile degılım doktorla bebek ile ilgili konuşmaktan :) odaya çıktım sonra . Çok çok üşüdüm bir süre gecmedı üşüme sonra gecıyor . Bebeğim anne karnında enfeksiyon kapmış bu yüzden kızımı alıp götürdüler . Baş ağrısı olmaması için filtre kahve içtim .olmadı çok şükür. Uyuşukluk baya sürdü sonra yavaş yavaş ayaklarımı hissetmeye başladım zaten bu süreçte sureklı yatıyorsunuz. Uyuşukluk gecınce sondayı çıkardılar hiç acımadı gıdıklanıyorsunuz yani öyle tatlı bir his zaten saniyelik . Daha sonra dikiş yerlerimde hafif ağrı hissetmeye başlayınca serum verdiler gectı . İlk ayağa kalkıştan Korkuyordum ama öyle degılmıs . Önce oturur pozisyona geldim ve aşağı bakmadım bi iki dk oturdum ve yavaşça kalktım evet orda bir yanma mı desem acı mı desem ağrı oluyor ama ölüyorum bitiyorum tarzında degıl zaten kalkınca gecıyor . Yürüdüm hıc zor degıldı baya yürüdüm. Gazım vardı onu cıkartamayınca zorlandım biraz gaz daha çok acı verıyor . Biz acele ile cıktgıöız ıcın yanımızda hıc bır şey yoktu bu yüzden acısını cektım siz yanınıza gaz içim bısıler alın . Yürüdüm geri geldim yattım kalktım bu sekılde devam etti . Ağrınız olunca ağrı kesici yapıyorlar zaten . Benim cok güzel gectı ama bebeğim doğduğundan beri küvezde 1 hafta oldu bu yüzden sadece sonu biraz mutsuz hikayemin ama inşallah düzelecek . Hiç korkmayın bebegını sağlıklı bir şekilde kucağınıza almaya odaklanın cunku hıc bır agrı onu kucağınızdan alıp gitmeleri kadar acı değil. Allah kimseye yaşatmasın ve inşallah cok güzel bir sezaryan hikayeniz olur .
Bu arada ilk ayağa kalkış zor diyorlar ama şunu belirmek istiyorum bugün 7. Günüm artık azaldı tabi. Yattıktan sonra her kalkış ilk bi 10 saniye aynı hissi verıyor orda yanma tarzı bısı hıssedıyorsunuz ama hemen gecıyor yani ilk kalkıştan korkmayın bir kac gün her kalkısta olacak :) ne kadar yürürseniz o kadar acımıyor ❤️ Bir de sakın üşütmeyin kendinizi ben ince elbise ile dolaşmıştım saf gibi çok zorladı beni üşütmek . Sıkı giyiyin ❤️