Caniminici-92 selam canım postunu tesadüfen gördüm. Hemen hemen aynı yollardan geçmişiz bende iki düşükten sonra rahmimde perde olduğunu öğrendim, doktor düşükler büyük ihtimalle bu yüzden dedi, Ankara’da iyi bir doktora düzeltme ameliyatı oldum. Şükür ne ağrı ne sızı ne adet düzensizliği hiç bişey yaşamadım. Ameliyat olduğum gün amh ımın 0,87 olduğunu öğrendim ve o ameliyat psikolojisi üzerine oh tamam engeller kalktı ortadan derken şok etkisi yarattı, çok ağladım. Sonrasında doktorum 6 ay dene kendiliğinden olmazsa tüp bebek yaparız dedi. O süreçte kendiliğinden olmadı ama benim senden başka bir sorunum daha var, ikinci düşüğüm dış gebelikti geç fark edildiği için sol tüpümü mahvetti, sağ tüpüm açık ama gel gör ki Rabbimin imtihanı sol yumurtalıklarım gayet iyiyken sağ yumurtalıklarım küçük ve yumurtlamıyor. E benimde sol tüpüm zedeli olduğu İçin doğal yoldan olması şansım baya baya azdı. O nedenle tüp bebek yaptırdım ilk denemede oldu şükür ama bu seferde 15. Haftada bebeğin suyu boşaldı ve ölü doğum yaptım. Hala hastanedeyim. Sana iyi haberim şu ki tüplerin iyiyse amh ın düşük olduğuna üzülme. Benim dediğim gibi ilk sefer 0,87 çıkmıştı, güya yükselmez diyorlar ben sadece 1 ay şekerli sütlü ve paketli hiç bir gıda tüketmedim ki normalde aşırı çikolata vs yerim, hep sağlıklı dengeli beslendim. Bir ay sonunda 1,30 olmuştu. Sonrasında tüp bebek için gittiğimde ise 1,47 olmuştu. Bana kalırsa rahim ameliyatını iyiki olmuşsun hiç keşke olmasaydım deme. Olmasaydın hep düşük yapacaktın öyle düşün. Ama adet düzensizliği ameliyat sonrasında yapışıklık olmasından olabilir, ona iyi baktır. Sonrasında dengeli beslen, C D vitamini, folikasit ve biraz pahalı ama co enzym q10 takviyesi al. Dediğim gibi tüplerinde sorun yoksa 3 4 aya gebe kalırsın inşallah.