Ben şeker yüklemesine gittiğimde kadının biri ayılıp bayılıyordu, strese girdim onu öyle görünce. Su tutup kadını kış günü komple ıslattılar. Kusmuş her yere. İnternette okumuştum yan etkilerini. Gerçekten yaptırmadan dönecektim sonra o kadar doktor dinledim izledim okudum hepsi yaptır diyor diye gittim yaptırdım. 75gr şeker yüklemesi yapıldı, bildiğimiz şekerli su. Çayı şekersiz içen biri olarak çok zorlandım içerken ama içtim. Hiç de bir şey olmadı. Sonuçlarım normal çıkmış. Ailemde bir sürü şeker hastası var, babaannem şeker yüzünden doğumda vefat etmiş zamanında. Korkuyordum ama bir şey çıkmadı çok şükür. Doktorlar yaptır diyor ama yaptırdıktan sonra ne olacağını söylemiyor. Doktorumla konuştum, eğer yüklemeden sonra şeker çıkarsa, çıkan orana göre ya diyet ya da yüksekse insülin kullanımına kadar yolu var dedi. Eğer doğumunuz boyunca yaş pastadır baklavadır çikolatadır normalde de yediğimiz ama zararlı olan şeyleri yediyseniz, yükleme yaptırmanızda hiçbir şey değişmeyecektir. Hayatı boyunca şeker tüketmemiş insanlar yaptırmasın doğru zararlı. Ama kaçımız gerçekten tatlısız yapabiliyoruz ki?