Yaşadıklarım biraz benim korkularımı ve bos korkum yuzunden yaşadığım paniği içeriyor:) yoksa agri aci vs değil.
Veee hic gelmeyecekmiş gibi gelen upuzun surenin ardından 40+0 da spinal sezaryenle oglumu kucağıma aldım.
Görenler vardir cok post açtım, cok sordum bebegim kanala girmiyor normal dlgum yapmak istiyorum diye fakat 39+6 da tamam dedik yapalim sezaryen. Ve iyiki oyle yapmışız bebeğimin kordonu kisaymis o yuzden giremiyormus kanala ve hic acilmam yokmus. Normal diye iyiki daha fazla inatlaşmamısım diyorum 🙏
Neyse :)
Ayin 15 inde kontrolde karar verdik sezaryene, dedim madem planli olacak daha fazla beklemeyelim 16sina sabah 8 e saati kararlaştırdık. Öncesinde 3 gündür uykusuzdum o gecede uyuyamadım heyecandan ve bebegim doguncada heyecandan uyuyamadım gozumj kapatsam agliyor sandim. Uykusuzluktan sisli görmeye başladım artık cunku 4 5 gunu buldu artık uykusuzlugum. O yuzden bol bol dinlenin oyle girin ameliyata. sabah 7de yatisim yapıldı, 8.00 gibi ameliyathaneye alındım. O ana kadar gayet sakindim fakat ameliyathaneye girip kapılar kapanınca titremeye başladım sakinleştirici vurdular. Sonra spinal için durmam gereken pozisyonu anlattılar, oturdum omuzlarımı saldım ve bana bir titreme geldi… duramıyorum asla duramıyorum tansiyonum düştü, gozler karardi tamam dedim ben ölüyorum herhalde. Bi yandan sabit durmaya çalışıyorum, bi yandan duramıyorum iğne zarar vermez dimi diye soruyorum o sırada ter içinde kaldım buz gibi ortamda maskemi çıkarıp attim. Asistanlardan biri ona sarilmami belini sıkmamı istedi, beline sarıldım oyle biraz sakinlestim. Acıdı desem yalan olur damar yolu açtıkları kadar bi acı diyebilirim. Ama sanirim 3 iğne yapıldı ya da 3 yere girildi tam anlayamadım cunku bi kac kez iğne girip cikti.
Neyse sonra bacaklarımda bi uyuşma ve hop gitti. Sonra dr um geldi korktuğumu görünce benimle sohbet ederek başladılar operasyona ve asistanlar hemşireler sürekli ilgilendiler iyi misin diye sordular.
Ameliyatta hic bi acı vs hissedilmiyor sadece bastirdiklari zaman hissediliyor haliyle bi tik rahatsiz edici.
Sonra o mükemmel ses… o mükemmel burun, kaşlar, ağız… getirip yanağıma koydular… o anın tarifi yok anlatilamazda zaten darısı tüm isteyenlerin başına.
Sonrasinda bebegimi kontrol için götürdüler benim dikislerim atıldı odama geçtik, hemsire geldi karnıma bastirdilar orda da acımadı sadece bi baskı, agirlik oluyor haliyle. Bazılarına kum torbası koyuyorlar diye duymuştum oyle bisey yapılmadı. Sonra bebisim geldi emzirme eğitimi verdiler esime ve bana, esim destekledi ben emzirdim yine duygular şelale, esim ağlıyor ben ağlıyorum…
3 4 saat sonra bacaklarım yavaş yavaş his gelmeye başladı, agri kesici verdiler serumla cunku karnim acımaya başlamıştı. Sonra sondayi çıkardılar ve asla acımadı hissetmedim bile. Sonra ayağa kaldırdılar, onda da öyle büyük bi aci yaşamadım ama ilk kalkış ani biraz zor oluyor. Yatağın ucunda otururken kalkmadan önce karnim gerildi, sonra minik yürüyüşler vs. Yatağa döndüm, gazımı rahat çıkardım. Ama genel bi agrim vardi bi kac kez agri kesici için yalvardım hatta . Ben dikislerim aciyor sandim fakat sanirim içimdeki gazin baskisindan agri yaşamışım. Neyse tatsiz detaylara girmek istemiyorum :)
Onerilerim yanınıza mutlaka kayisi kuruyemis alin gazınız çıkınca kati gıdaya geçiriyorlar o ana kadar corba hoşaf veriyorlar. Yanınıza mutlaka kahve alın, hatta sallama çayda alın. Bol bol su için. Bebek icin yanimda 3 4 takim kiyafet götürdüm hepsini kullandık hatta esimi eve yollayıp kiyafet aldırdım o yuzden yedekli gidin bence. Bizimkinin çişi cikti kıyafete 😁 bol bol emzirin süt konusunda moralinizi bozmayın doğadaki bütün canlilar yavrusu için süt üretir mottonuz bu olsun yetmez fikrini aklınızdan atın. Sezaryen oldum ama direkt emzirdim oglumu cok şükür. Tabi geceleri biraz mama desteği gerekti onuda hemşireler yardımcı oldu, bebis doymazsa mama destegindende korkmayın hemen alismaz mamaya.
Gogusleriniz için gogus ucu kremi yanınıza mutlaka alın daha ikinci gunden yara oldu göğsüm. Ben incia jel aldim memnunum.
Avent gogus kalkanı kesinlikle öneririm akan sütleri topluyor ve ziyan olmuyor.
Bi onerimde vakumlu süt toplayıcı mutlaka alın. Bi gogusu bebis emerken diğerini onunla boşaltın inanılmaz ise yarıyor. Ben lansinoh aldim gayet memnunum. Sorularınız varsa seve seve yardımcı olurum.
Ha bide ikinci gun hala tuvalete çıkmamıştım kabiz olurum diye korktum hemşireden ilac ya da onefi istedim o da neredeyse bi bardak duphalac surup verdi sagolsun 5 dk sonra tuvalete ciktim 😄
Allah isteyen herkese nasip etsin kucagini bos bırakmasın. Muhteşem bi duygu 🌼