llFatma millet farklı yere çekştor ama bir siyasinin güzel bir sözü var bu ülkede kalkan bir şey inmez.çok doğru.
1.merkez bankası 3 bankayla kendi aralarında top çevirdi 1 kuruş harcamadan panik satışlar geldi,sığ piyasa da ve Online de makas çok açıkken bile !!!bunun olması normal ,önemli olan sonraki 2 gün,panik satış devam edecek mi yoksa dolara mı yüklenşlecek belli olur.millet düştü diye dövize abanırsa 18 değil 25 bile olur dolar fakat sanmıyorum öyle bir durumda kendi kanadını da kırmış olur vatandaş çok kısa süreli refah Yaşar.
2.şahsi düşüncem döviz de duran para kazanmak için değil parasını korumak için dövizde kaldığı için , e bunlara da garanti verildiği için sundukları opsiyon gayet yeterli,döviz garantili gelir (tabi burda vade şartı getirmeyip istediğin zaman çıkış imkanı olsa daha iyi gerçi olmasa da çok şey değiştirmez görece daha az getiri olur sadece )
İnsanların artık hele ilk 3-6 ay dövizde kalması için sebep yok aksine artık risk ,döviz düşerse mevduat faizindende olacaklar ,6 aydan sonra ne olur bilemiyorum sistem patlar mı hazine karşılayabilir mi ne olur belli olmaz ama ilk 6 ay bulunmaz nimet, zaten belki piyasadaki bu suni şişirme de bu hesaba dahildir , herkes döviz yükselen mevduata girerse kimseye döviz kaynaklı faiz ödemem mevduata mahkum ederim diye !bu bizim için olumsuz görünebilir yatırımımızın daha az getirisi olması demek aynı zamanda,fakat enflasyonu da kontrol altına alabilirlerse biz daha az parayla daha çok mal satın alacağımız için yine zararda sayılmayız
—kısacası ben bir devlet politikasının böyle öngörülemez olmasını mantıklı bulmuyorum , her sabah yarın ne olacak diye uyanılmaz birikimlerim çöpe gidecek mi diye yaşanılmaz fakat içinde bulunduğumuz durum bu ise bu duruma göre en karlı yatırım yada en az zararlı yatırıma yönelmemiz lazım gelir, o yüzden gelir durumu düşük-orta sabit-sabit olmayan bizler için harcama zorunluluğumuz yoksa zorunda değilsek kısa vadeden uzak durup uzun vade de emtia peşinde koşmalıyız başka çaremiz de yoktur.