Mminikmucizemmm Merhaba 🌝 spinal sezaryan geçiren anneler yardımcı olabilir mi, süreç nasıldı, gecelik mi uygun normal pijama mı, sonda spinalde de takılıyor mu yoksa sadece genel anestezide mi, kolay toparlamak için ne yapmak gerekir? Şimdiden teşekkürler 🙏
Minoo01 Mminikmucizemmm sondayı ameliyatta takmışlar hiç hissetmedim. Çıkarırkende aynı hissetmedim pek. Ben picama kullandım. Zaten uyuşukluğun geçene kadar üstünü değişemiyorsun. Benim 5-6 saate anca geçmişti uyuşukluk. Bol yürüyüş tavsiye ediyor doktorlar. Faydası da var.
iremss Mminikmucizemmm sonda takılıyor Ben pijama takımı giydm hiç sorun olmadı, ameliyathane kısmı çok sistematk zatn size bişi kalmıyo pıt pıt ilerliyoher şey, operasyon sonrası bol kahve bol su tüketin
nanna Mminikmucizemmm gecelik şart çok daha kolay Sonda takılıyor spinalde jiç bi ağrı sızı hissetmiyorsun takarken de çıkarılırken de Biraz acı var kesi yerimde ama dayanılmayacak gibi asla değil Dığum süreci çok kolay 3 dk da çıkarıyolar bebeği ama dikiş zamanı ve organlarw baskı yaparken en son biraz rahatsızlık hissi oluyor genel anesteziye bence hiç gerek yok
Tugbaslan3458 Mminikmucizemmm hastaneye göre değişiyor ameliyata çıkmadan odamda gelip hemşireler taktılar sonda yi sonra ameliyathaneye çıktık kolay toparlanman için yatmayip yurumen gerekiyo bol bol yürüyüş sezeryan=yürümek diyebiliriz 1 haftada toparlandim herkesi gönderip çocuğuma tek başıma baktım bol bol kahve nescafe filtre kahve bitter çikolata bas agriniz olmaması için yemeniz lazim ameliyat oldum ağrım var kafasıyla olup yan gelip yatarsaniz toparlanmanız zor olur canım bebegimin bana ihtiyacı var benimde ona ihtiyacım var diyip hastane koridorlari sizi bekliyo pijama ikisi de olabilir ben alt üst takım almıştım giymek de zor olmadı ameliyat sonrası ilk ayağa kalkış da zor olmadı (kendi isteğimle korkumdan sezeryan olan biri olarak acılara rağmen kalkıp kalkıp yürüdüm 1 haftada kendi başıma kaldım ) Insallah sizlerinde güzel geçer rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıcakla alın bebisinizi kucağınıza 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌸🌸
Minoo01 Mminikmucizemmm bu bence hem doktorun eli ile alakalı hemde sizin acıya dayanıklılınız ile 🤔 öyle dayanılmayacak bir ağrım olmadı yani.
iremss Mminikmucizemmm hastanede kolay ulaşamazsanz kahve türlerine koyun bnce bi de bitter çikolata koyun ❤️ Bol suyu da ihmal etmeyn
nanna Mminikmucizemmm valla kısa sürdü evet yani uyuşukluk geçene kadr destek sart yürüdükten sonrq da yataktan doğrulurken yardım etse gğzel oluyor
Mminikmucizemmm Tugbaslan3458 Alimoms1_ Hzlkaya Çok kanamanız oldu mu peki dikişlerin alınması ne kadar sürüyor sütünüz hemen geldi mi yoksa bir süre sonra mı geliyor
Alimoms1_ Mminikmucizemmm bende hiç sonda takmamışlar dı. Kıyafet konusunda da ilk 5-6 saat hiç kalkmamıştım yerımden ayaklarımda uyuşukluk devam edıyordu daha sonrasında normal ikili lohusa takımı giydim içinde gayet rahattım
Kumsallina95 Alimoms1_ Banada ilk gebeligimde sonda takmadilar neden acaba ikincide bakalım nasıl olacak 😊
Hzlkaya Mminikmucizemmm kolay toparlanmak istiyorsan bol bol yürü yatınca ağrı çok oluyor ben hastanede 2 gün hiç yatmadım hep yürüdüm ve sandalyede oturdum bebeği otururken çok daha rahat emzirdim gecelik daha uygun sonda takılıyor uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun zaten çıkarırken de acımıyor bende hiç bel ağrısı olmadı baş ağrımda olmadı çok şükür 🙏🏼 ilk o kesi ağrısınıda uyuşuk olduğu için hissetmedim bebeğimi kucaklayabildim
Kumsallina95 Mminikmucizemmm Dikis alınma olayı yok canım estetik dikiş sadece bir hafta sonra banti çıkarmak icin doktora gidiyorsun o kadar
Tugbaslan3458 Mminikmucizemmm çok kanamam olmadı azar azar her gün geldi ama zaten özel de yapacaksanız hastane size özel pedler veriyo ve değiştirmeye geliyolar dikis alınması yok özel de oldum estetik dikis diyorlar o yapıldı ince bir çizgi var karnımda dogum sonrası 1 hafta pansuman ve bant yapistirdilar duş alabilmem için su geçirmeyen bantlar var onu yaptılar ultrasonlada dikislerime baktılar 1 hafta da iyileşmişti sonra bantsiz duş alabildim ameliyattan çıktım odama geldim hemşire bebegi getirdi zaten üstümz çıplak oluyo göğsümü açtım hemşire eliyle ucunu sıktı süt hemen geldi kucağıma verdi emzirdim artırmak için hoşaf kayısı incir hurma ve bol su içtim eve gelincede sicak bi duş ve uyku sonra göğsüm mastit olcak derece de şişti ve hastanelik oldum😁😁😁 gogus pompasi yaninzdq bulundurun nacizane tavsiyem
Hzlkaya Mminikmucizemmm çok şükür sütüm hemen geldi kanamam löşi olarak 40 gün kadar devam etti dependle idare ettim ama dikişler alınmıyor estetik dikiş yapıştırma olduğu için zaten su geçirmez bant takıyorlar banyo falan yapabiliyorsun ilk günden
Mminikmucizemmm Kumsallina95 doktor arkadaşıma sordum genel anestezide takılıyor spinalde takmazlar dedi ama kime sorsam taktılar diyor bende anlamadım 🤷🏼♀️
Mminikmucizemmm Tugbaslan3458 çok rahat anlattınız içim rahatladı niyeyse 😂 umarım benimde hemen sütüm gelir en güzel anları sğrıyla sızıyla geçirmek istemiyorum hiç
Kumsallina95 Mminikmucizemmm yok canım benim doktor ilk doğumda takmıyorum dedi geneldi benim bakalım ikincide nasıl olacak