annesinin_beybisi 2017 haziranda Ankara’da bir devlet hastanesinde oldum 130 kilodan 73 e düştüm 1.5 yılda verdiğim için yavaş verdim çok sarkmam olmadı ama sonra az yedigim halde kilo almaya başladım doktor vücudun az yemeye alışmış azı depoluyor spor lazım dedi yapmadım evlendim 83 ile gebe kaldım suan 36 haftalığım 93 üm hala yemem az, az yemek önemli değil kaliteli yemek önemli protein ağırlıklı beslenmek lazım abur cuburdan karbonhidrattan yine uzak durmak lazım bizim beynimiz obez hala dur diyemiyorsun ameliyat tek basına cözüm değil, suan olsa yine olurdum hiçbir yedigimden zevk almıyorum ama böyle mutluyum her mağazada sadece üstüme olan kıyafeti almak zorunda değilim otobüste dolmuşta o koltuğa sığar mıyım yanımdakini rahatsız eder miyim diye düşünmek zorunda değilim. Milletin yazık ne kadar kilolu demelerini duymak çok kötüydü. Ben kilo verirken hiçbir sıkıntı yaşamadım ameliyattan çıkınca bile agrım olmadı doktorun verdiği listeye harfiyen uydum ilk 2 hafta sıvı diyeti yapıyorsun su tavuk suyu ayran et suyu bunlarla besleniyorsun sonraki 2 hafta püre dönemi corba sebze püreleri gibi sonraki 2 hafta yumuşak besinlerle devam ediyorsun ilk zamanlar et yemeye çalışanlar vardı midelerindeki dikiş atmıştı dikkat etmek lazım asitli alkollü içeceklerden ömür boyu uzak durmak lazım, öğünlerde katı sıvı ayrımı yapmak lazım mesela yemeğinle beraber ayran içemiyorsun yemeğini yiyip yarım saat sonra ayranını içebilirsin zaten 5 yıl olmuş hala mide almıyor yer kalmıyor 😊hayatın icin en doğru kararı vermişsin insallah hersey senin için daha iyi olur sevgiler 🌸