Asenaybukee Serra = Kuran’da Ali İmran 3/134 ve Araf 7/95 ayetlerinde bolluk bereket anlamını taşıyor Mısra = bir şiiri oluşturan dizelerden her biri Eflin = Cennete açılan kapı Meyra = aydınlanmak , aydınlatmak İkra = arapça da oku anlamına gelmektedir Bu isimler içerisinden bana da fikir verirseniz çok sevinirim kızıma koymak istediğim isimler ama çok kararsızım
mommasBoys Asenaybukee eflin 🥰 bi yakınımda duydum ilk çok hoşuma gitmişti çokta yaygın değil tahminimce
Asenaybukee Fnen bende aynı dusundum birde çocuklar r harfini uzun bı sure cikartmiyolar zaten onun tereddütunde kaldım
Asenaybukee Esincapkin Evet söylerken bile güzel geliyo insanın kulağına ama çok kararsızım en çok kararsız olduğum isimlerde yorumlar yapilmis 🤭
Fnen Asenaybukee Yani onunda göz önünde bulundurmalısınız, özgüvenini etkileyebilir ismini söyleyememesi
Asenaybukee Fnen Evet haklısınız sectigim isimlerde de sadece 1 tanesinde r harfi yok 🤭 hayırlısıyla ismiyle gelir artık 😁
ElifT816 İkranın oku demek olduğunu söylemişsin. bir fiil ismini çocuğa koyma bence. Yani bu çocuk sana anne benim adım ne demek diyince insan ismi olmaya uygun birşey koysan iyi olabilir. Arapların bu kelimeyi isim olarak koyduklarını sanmıyorum. Eflin pek kullanılan bir isim değil. Onun yerine Elif koyabilirsin :)) kendi adımı çok seviyorum.
Asenaybukee ElifT816 Detayli bı şekilde anlamı Arapça olan bu kelime Hz. Muhammed (S.A.V) e gelen ilk vahiy olarak bilinmektedir. Oku anlamına gelen bu kelime kız çocuklara isim olarak verilmektedir. Kur’an-ı Kerimde ilk kelime ikra şeklindedir. Bu şekilde bakarsak çok hoş bı anlamı var evet isminiz gerçekten çok hoş ta gorumcemin adını da çocuğuma koymam Allah göstermesin huyu da benzer falan 😁😁🤭
Tuliy5 Asenaybukee Serra güzel 🥰 Eflin anlamı yanlış bilinen isimlerden. Alıntı: İnternet ortamında “cennete açılan kapı” olarak bilinir fakat gerçek anlamı bu değildir. Efl Farsçada ‘Gurub etmek, batmak’ demektir. Eflin bu kelimeden türemiştir.