Bernako bir konu hakkinda tum yayinlari okuyup, o konuda uzmanlasmak asistanlik surecinde hekimlerin gectigi yollardir. Uzmanlik sonrasi bu devam eder hatta kendileri de yayinlar yazarlar. Gelen giden hastalarla ilgilenmenin doktorlara yakin bir konumda calismanin bununla bir alakası yok. Cocugunuzun besiginin ustune orttugunuz 1 ortu icin kimsenin bilim parcaladigi yok. Yine de okumak isterseniz size kaynak birakiyorum bu kadar taktiginiz icin. Doktorlar cogu konuda gorus ayriligi yasayabiliyor. Sizin kimsenin doktorlugu sorgulak haddiniz de degil. Emek verip ugrasip calisip o diplomalari aliyorlar. Gece gunduz calisiyorlar. Desteklemeyebilirsiniz. Benim annem de bankacı diye burda insanlara paranızı illa suna yatırın. Bu buyuk sacmalik para piyasalar kanununa uymuyor falan filan gibi herkesin hayatına mı karışmam gerekiyor? Absurt bi ornek olabilir ama sizin kac yillik doktorları asagilamaniz kadar; olsun o kadar.
Ayrica bu konuda yapilmis araştırmalar var, okumak isterseniz bırakıyorum. Daha fazla da sizinle muhatap olmayacağım.
Buyrun kaynak;
https://www.nature.com/articles/s41390-019-0350-7