İlk bebeğim zeynep için her anne gibi herşeyi almak istiyordum ama kullanışlı da olsun istedim size aldığım ve kullandıklarımı yazmak istedim. Kıyafet olarak zıbın bol aldım ama yenidoğan değil 3-6 aylık aldım sıfır ve uzun kol benim bebeğim ekimde doğdu şu an ikisini de giydiriyorum. Alt pijama cok lazım oluyor birde kuyafetleri genelde yine 3-6 aylık aldım bizimkine anca oluyor. Ben tulum çok sevıyorum patikli olanlar zaman geçtikçe olmuyor o yuzden normal paçalı olanları tercih ediyorum hem de uzun zaman giyiyor. Örgü yelek değil hazır yelekler daha kullanıslı. Bizimki eldivenleri çıkarıyordj büyük geldiği için biz hep çorap taktık ellerine rahat ettik. Ağız mendilleri çok lazım oluyor. Ben müslim örtülerden kullanmadım pek ihtiyaç duymadım normal battaniyeler daha çok işimi gördü. Bunlar kıyafet olarak onerebileceklerim. Kullandıklarımı aşağıya yazacağım kullanmadan önce ben de çok araştırmıstım.
Doğum için;
Alt üst pijama takımı düğmeli emzirme için çok kolay oluyor( sezeryan oldu benim bana elbise olanlardan giydirmediler boşa aldım ben)
kilotlu bez depend 10 tanesi benim kanamam için yetti bir paket almıstım sonrasında normal pede geçtim
hırka yelek çorap bir gece kaldım ben çok birşeye ihtiyacım olmadı yedek kıyafet götürdüm çıkışta giydim
Göğüsler yara olabilir diye lansinoh göğüs ucu kremi ve gümüş kapak aldım ve kullandım
Bebek için;
- molfix bez
Molfix izotonik sulu ıslak havlu
Altaçma örtüsü e bebekten alıyorum
Philips avent biberon emzik
Sampuan biberon deterjanı çamaşır deterjanı losyon hep unibaby aldım ben
Reflü yatağı ben çok kullandım tavsiye ederim
Ana kucağı
Ben kanguruya heves etmiştim ama belimi çok ağrıttı bizdeki solomobabyninki
Küvet
Sırt çantası
Süt sağma makinesi şu an weebabyninkini kullanıyorum hem uygun hem de güzel çekıyor hem sütünüz artıyor hemde ilk başlarda memeyi almazsa lazım oluyor bazen göğsünüz dolu olur boşaltmak gerekir ( bu arada sütüm artsın diye dereotu tahin helvası hurma incir ve bol su içiyorum rezene tüketiyorum)
Benim bebeğim ilk başlarda sarılık sınırda idi o aralar mamaya başladık bebelac kullandık dediler ki aman sakın biberon ile vermeyin memeyi almaz bize kaşık biberon aldırdılar baktım bu çocuk bunla nasıl içsin ben yine biberon ile devam ettim. O aralarda göğüs koruyucu aldım philipsinkini çocuk onla emmeye başladı dediler ona alısırsa memeyi almaz ben ona da devam ettim çok şükür almamazlık etmedi şu an normal emiyoruz hiç birşey kullanmıyorum mamayı da bıraktık. Bence bu bebeğe göre değişiyor ben dısardan müdahalelere pek aldırış etmedim bebeğimle aramızda hallettik.
Bebek beşiği ben eleleden almıştım park beşik ama benim yerim küçük o baya büyük oldu anne yanı olması biraz iyi sonra biz bir tane daha aldık joie diye bir markadan ufak kolaylıkla katlanıyor ben daha cok memnun kaldım ama park beşikten küçük tabi .