rukenzugurli Arkadaşlar merhaba 12 hafta 4günlük hamileyim bugün muayanem vardı. Bebeğin ense kalınlığı üst sınıra yakınmıs sınır (3.mm) İkili tarama testi verdim 10 gün sonra çıkacak doktor biraz beni endişelendi. Böyle. Olan var nı
diamond2635 rukenzugurli ben başıma gelenleri anlatıp içinizi karartmayayım ancak bu tip durumlarda mutlaka bir perinatologla görüşmenizi öneririm.Sadece ense kalınlığı için değil yüm gebelik bıyunca bebek ve anne sağlığı için perinatolog kontrolü altında olmayı önemsiyorum.İnşallah sağlıcakla kavuşursunuz yavrunuza içinizi ferah tutun🌸
Adileeselvi rukenzugurli benimde ikili taramam düşük risk te olsa riskli çıktı canım perinatolog bir problem görmedim dedi Bir haftadır sürekli burlardaki postları okuyorum doktor videoları izliyorum ve bir doktora denk geldim bizde evet ense için sınır iki buçuk ama 2.8 ve de çıkabilir olabilir hemen felaket senaryoları yaratmayin bunlar bir olasılık diyordu o videoyu izledikten sonra artık birdaha birşey araştırmadım ve öylece bıraktım Yani daha sonucunda çıkmamış bak kalbini ferah tut sen
Cicekdeniz rukenzugurli değeriniz sınıra yakın ama sınırın üzerinde değil benzeri benimde başıma geldi hatta değerim sizinkiyle aynıynıdı o zaman çok araştırıyordum bende ense kalınlığı çok daha yüksek olup temiz gelen bir sürü kişi vardı siz içinizi ferah tutun
Rumer Cicekdeniz ense kalınlığı sınırın üstünde çıkınca ne oluyor ki ? Anne karnında tedavisi var mı bu tarz garip durumların ?
Cicekdeniz Rumer ense kalınlığı tek başına birşey ifade etmemekle birlikte çocukta kromozomsal bir bozukluk varsa onun belirtilerinden biri olabiliyor. Kromozomsal bozukluklarında anne karnında bir tedavisi yok maalesef
Rumer Cicekdeniz ozaman bu testleri öğrenmesekde , yaptırmasak da olur yani , anne karnında tedavisi yoksa öğrenip hamilelik boyu üzüntü duymaya gerek var mı ki
Cicekdeniz Rumer sizin gibi düşünenlerde var bir taraftan insanın içine bir kere şüphe düştü mü o saatler günler geçmek bilmiyor ne olduğunu bilmek isteyebiliyor insan, herkesin görüşü ayrı işte bu konuda 🤗