minikkuzuannesi Kızlar bugün 12+0 ız ultrasona girdik ikili tarama için doktor bebeğin görüntüsünü durdurup ense kalınlığı iyi gibi dedi kan ver dedi başka birşeye bakmadı burun kemiğine de bakılıyormuş ama hiçbirşey söylemedi bakabilir misiniz burun kemiği çok belli değil ultrason görüntüsünden de kaynaklanıyormuş bazen böyle olup sağlıklı çıkan var mıı 
Nessozz minikkuzuannesi burun kemiği var gibi görünüyor ama ölçüsü de önemli vaktin varken başka bir doktora görünebilirsin. Burdaki yorumlarla olmaz. Sağlıklı çıkan var mı diye sormanıza gerek yok zaten sizin bebeğinizin de şuan için bir problem yok gibi. Gerekli tetkiklerin doğru yapıldığından emin olun yeter.
minikkuzuannesi Ense ölçümü de yapmadı bebek 49 mm dedi. Ense ve burun kemiğinin ölçümünü yapılması gerekmez miydi
mhdmraa minikkuzuannesi ense kalınlığı ölçmesi gerekiyordu burnunu bilmiyorum da ben gittiğimde ense kalınlığı ölçtü
Yarenhimmet minikkuzuannesi ben suan 24+1 deyim bende 12 haftalikken gittiğimde kan tahliline çocuğuma down sendromu dediler ve atar topar perinatolojiye gittim ense kalınlığından burun kemik ölçüsüne kadar rahimdeki omurilik durusu acısına kadar her şeyine baktılar sonrasında gen testi(Nipt) verdim devlet istek üzerine ücretsiz yapıyor özeller 2000-5000 arası fiyat çıkarıyor onu yaptırdım ve cok sukur hic bir şey çıkmadı suan sapasaglamiz ❤️ Size de öneririm ozele gidiyorum ama devlette bu testi yaptırdım genetik laboratuvarda siz de bir bakın devlette derim içiniz rahat eder gelen Rabbimden geliyor ama önceden artık müdahale edebiliyorlar çünkü bu tür yanlışlıklar yüzünden gebelik sonlandıran cok insan tanıyorum önemli olan içimizin rahat etmesi 🙏🏻 İnsallah sağ Salim kucağınıza alırsınız . 🙏🏻
Nessozz İkili tarama testinde ilk adımda ultrasonda ense kalınlığı, burun kemiğine bakılır. Sonra da bir tüp kan verilerek 2 değere bakılıp çeşitli parametrelerle kromozomal bir rahatsızlık olma ihtimali hesaplanır.
minikkuzuannesi Yarenhimmet aminn inşallah teşekkür ederim. Özele hiç gitmedim daha devlete gidiyorum. Pek önemsemediler kan tahlillerimde çıksın bakalım inşallah sorun çıkmaz hayırlısı. Rabbim ne verirse hayırlısını versin . Rabbim hepimizin bebeğine sağlık versin inşallah
Filee Yarenhimmet merhaba hangi devlet hastanesinde yaptırdınız birde kaç günde aldınız sonucu bende Ümraniye eğitim araştırma da yaptırdım nifty sonuç bekliyorum
Yarenhimmet minikkuzuannesi evet devlet gerçekten önemsemiyor yanı karşındakinin can taşıdığının farkında degil hepimizin evladı sağlıkla sağ Salim kucağımıza gelsin insallah sonuçlarınız tertemiz çıkar ❤️🙏🏻