Merhabalar, 15 Aralık akşamı doğum yaptım hala inanamıyorum :) doğum hikayemi paylaşmak ve benim gibi endişeli anne adaylarını rahatlatmak istedim. Önceki akşamdan sancılarım vardı ama dayanılmaz ve düzenli değildi. Bende herkes gibi ya anlamazsam diye korkan biriydim. Ertesi gün 15 aralıkta zaten doktor kontrolüm olduğu için ertesi günü bekledim. Ne olur ne olmaz hastaneye kontrole giderken eşyalarımı aldım yanıma. Gittiğimde doktor çatı muayenesi yaptı ve 5cm e yakın açıklığım olduğunu, yatış yapmamız gerektiğini söyledi. Sonrasında herşey çok hızlı ilerledi direk bizi odaya çıkardılar hemen ardından ebe geldi dogumhaneye gittik açılmayı kontrol etti suni sancı verdi, keseyi patlattı ve lavman yaptı tuvalete çıktım filan bunlar yarım saat civarı sürdü. Sonra odama geçtim yemek filan getirdiler yedik, bu arada suni sancılar başladı suni sancı pek güzel bir şey değil tabi dayanılmaz oluyor gerçekten ağri geldiğinde ama kısa bir süre sonra epidural için beni almaya geldiler iğne yaptılar belimden epidural dan sonrası çok rahattı pilates topunda ağrısız zıpladım 1 saat boyunca. Ebeler ara ara kontrole geldiler açılmama odamda baktilar o yüzden çok gerilmedim. 2 ebe ilgileniyordu benle ve Cook tatliydilar. İkinma hissi yogunlasinca ve acılmam 8 cm olunca dogumhaneye aldılar doktoruma haber verdiler. Aslında burası biraz bulanık ama güçlü 4 5 ikinma sonrasinda bebeğim göründü ve kucağıma verdiler ❤️ küçücük mosmor birseydi yenidogan bebek hiç görmediğimi orda anladım :) ben şoktayım hem bebeği gördüğüm için hemde bu kadar kolay geleceğini düşünmüyordum ancak o saatten sonra eşime bakabildim ağlamıştı çok acı çektiğimi ondan benim için ağladığını söyledi ama erkeklerin hastalanınca bile nasıl nazlı olduğunu bilirsiniz dogum korktugum gibi zor değildi. Daha sonra bebeği giydirdiler, bana da kesik attıkları için dikiş attılar dikiş olayı acıydı uzun sürdü gibi hissettim cunku epidural etkisi geçmişti. Sonrasında ben sandalyede bebek yatağında beraber odaya götürdüler sanırım saat 9 gibiydi. Dogumhane zamanı toplamda 1 saati buldu. Cok farklı ve güzel bir duygu Allah hepinize sağlıkla kolayca kucağınıza almayı nasip etsin. Doğumdan sonrası benim için daha zordu ama bu bana özgü bir şey ebeler de şaşırdı kanamam çok oldu 2 kez yerimden kalkmaya çalışınca tansiyonum düştü bayıldım annem ebeleri çağırdı koştular ilgilendiler epey sonra yerimden kalkmamami söylemiş doktorum, tüm gece temizliğimi ihtiyaçlarımı yatağımda halletti ebeler çok rahatlattilar beni, ertesi günde bebeğim ve benim kontrollerin yapıldı ve taburcu olduk. 4.gunumde dikiş ağrım da epey azaldı. Bebekte sarılık var onla ilgileniyoruz ama geçecek inş duanızı alırım iyileşmesi için, şimdiden teşekkürler. Medicalpark İzmir de doğum yaptım. Doktorum volkan emirdardi. Ebelerim melis ve Zeynep ebe. Herkese sağlıklı kolay doğum diliyorum. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım.