EzgiGizemzerOuz yurtdışında yaşayan bir anne ve anne adayı olarak yaptıgınız açıklamayı doğru bulmuyorum...dünyada türkiye belki bir iki ülke hariç birçok ülkede prosodür aynıdır...ultrasonu faydalı görmüyorlar...burda detaylı kan testleri vardır mesela ultrasondan önce gelir...sonra genetik test yaptırabiliyosunuz kan testi...ben burda doğan söylediğiniz tabiri kullanmak istemiyorum ne yazıkki “engelli” çocuklar çok fazla görmüyorum...bu engel oranı dünyanın her yerinde mevcut..ultrasona defalarca girip doğumdan sonra meleğinin +1 farklılığı farkeden milyon tane anne var...bugün otizm diye bambaşka bir gerçek var...bunları ultrasona bağlamanız çok tuhaf....çocuk gelişimi uzmanı olarak ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki “bir annenin kalbi engel tanımaz”... postu açan annemize şunu söylemeliyim ki eğer bebeğinizde yada sizde herhangi bir tehlike yoksa dr nuzla konuşup ultrason konusunda korkularınız oldugunu gerekmedikçe girmek istemediğinizi söyleyin mesela burda kadın doğuma her ay gidersiniz son aylarda bu sıklaşır ve kadın doğumcunuz steteskopla bebeğinizin kalp atısını dinler ve dinletir bunu gebelik başlangıcından itibaren yapar...zaten nabızda sıkıntı görürse kan tahlillerinizde yada farklı herhangi bir sıkıntı hissettiğinde sizi yönlendirir ultrasona... biraz uzun oldu k bakmayın sevgiler...🙏🏻