Evet sevgili Hamişler taze anneler benim ilk bebeğim 2 buçuk aylık olduk🥰 doğumum sezeryandı artık iyice eski halime döndüm iyileştim. Kızlar etrafta hep söylerler ya keşke karnımda kalsaydı diyeceksin doğurmasaydım diyeceksin sizlere de diyenler olmuştur ben bu sözlere sinir olurdum.. iyi ki doğmuş tabiki ağrıya sızıya uykusuz gecelere bir gülüşü yeter. Ne kadar güzelmiş evlat sahibi olmak. Bu Arada ben lohusalık durumunu büyütenleri yadırgardım ama gerçekten lohusalık diye birşey varmış😂 kat be kat duygusallık ne yapacağını bilememe.. allahım küçücük bebek ben buna nasıl bakacağım demeler ağlamalar vs size tavsiyem bu süreçte sizi yıpratan insanlardan mümkün olduğunca uzak durun sadece bebeğinizle ilgilenin.. ben öyle yaptım bugüne kadar sadece annem yanımdaydı. Sizlere bir kaç tavsiyem var şu kısa süreçte edindiğim tecrübeler.. bebeğiniz ilk doğduğunda isterse 7/24 memede kucakta tutun o kadar çok arıyorlar ki sıcak kucağı🥰 illaki ilk başlar korkular oluyor ben nasıl bakacağım yetecek miyim☺️ Tabiki yeteceğiz biz bebeklerimizin annesiyiz bizden iyi kim bakabilir. İlk doğduklarında siyahımsı kaka yapıyorlar korkmayın içini temizliyor bir gün sonra kaka sarıya dönüyor. Mümkün olduğunca Doğumdan sonra sık sık bol bol emzirin süt gelsin gelmez diye düşünmeyin gelir benim 4. Günüm geldi. Asla mama vermeyin diyenleri dinlemeyin. Her bebekte meme reddi olacak diye bir şey yok . Benim sütüm geç geldi ilk günler aç iken önce memeye tuttum sonra mama verdi ilk hafta böyle gitti. Çok şükür sarılık olmadı. Korktum sütüm olmayacak diye çok şükür oldu. Benim bebeğim hem biberonu tuttu hem memeyi. Sonra mamayı tamamiyle bıraktık sürekli emiyor. İlk doğduğunda emme refleksi ellerini yumuk yapma ayak parmaklarını açıp kapama sıçrama hareketi çok önmeli bunları yapıyor olması lazım. İlk ay korku çok oluyor sürekli her sese sıçrıyor normal bir durum. İlk ay böyle geçiyor. 2. Ay biraz daha gülmeleri bilinçli uyku süresi biraz daha düzenli sık uyanma yok. Bu Arada aklımızda olsun 2 ay kakalı bez sayısı biraz daha azalıyor biz hemen koştur koştur kaka azaldı doymuyor mu acaba diye doktora gittik normal dedi. 2. ay değişiyormuş. Şu an 2. Ayı bir hafta geçtik. Gece uykusu güzel bir kere uyanıyor gündüz kuş uykusu gibi en fazla 2 3 saat uyuyor 3 4 saat uyanık kalıyor. Size tavsiyem bebeğinizle sürekli konuşun. Bir eğitimci olarak şunu özellikle söylemek istiyorum. Sağdan soldan saçma sapan yok bebeğinize kitap okuyun yok şu kartı gösterin ilk etaplar bunları yapmayın bunların hepsini bir kenara atın. Önce bebeğinizi tanıyın ona kitap okumak yerine sürekli konuşun. Mesela aldığınız kıyafetlerin renginden bahsedin ona gösterin üzerinden bir hayvan görseli olur onu seslendirin aldığınız oyuncakları gösterin kısa kısa hikayelendirin. yaptığınız her eylemi ona anlatın önce siz onu o sizi etrafını kıyafetini oyuncağını evini bilsin🥰 bir de kızlar yenidoğan bebeğin yüzünde isilik gibi kırmızılık oluyor ve cilt kuruyor aklınızda olsun mustelanın cilt kremi iyi geliyor. Şu son hafta biraz başının üstünde kepeklenme oldu tam Konak gibi değil sağlıkocağına gösterdik zeytin yağı İLE ovalayıp tarayın yıkayın dediler. Gerçekten de geçti. Aklınızda bulunsun. Bu Arada çok kıyafet almayın kızlar hele ki yenidoğan hep kalıyor hele ki patikli tulum 2 hafta sonra boyu olmuyor 😂 karışık alın 3 -6-9 ay olacak şekilde yenidoğan 3 4 çeşit olsun yeter İnanın ki iki hafta sonra olmuyor. Evet biz tam 2 buçuk aylık olduk. Benim bu zamana kadar annem yanımdaydı. Bugün gitti ☹️ Elim ayağım olmuştu. Şimdi fındığımla baş başa kaldık. Tabiki bebeğime bundan sonra iyi bakacağım. Biraz uzun oldu yazmak istedim🙋♀️🎈