Merhaba kızlar bende doğurdum 40+3e kadar normal beklediğimiz tam 17 Aralık kendi doğum günümde gelen kızımı anlatayım size doktoruma göre 42 ye kadar bekleyecektik ve bende her akşam doğuramıyorum sancım bile yok postu açıyordum 17 Aralık gece 3 te Bi anda bir sancı girdi ama canımı yakmıyordu ve doğum sancısı diye düşünmedim sonra 3 dk sonra bidaha sancı girdi kaç saniye sürüyor diye baktım 20 saniye felan sürüp kesiliyordu sancılar 3 dkda bir geliyordu ve direkmen 3 dkda bir gelmeye başlamıştı kendimi hiç buna hazırlamıştım kendi doktorum bile ilk başta saatte 1 gelir sonra 20 dk sonra 10 dk derken 5 dkda bir gelmeye başlayınca bana gelirsin diye tarif ediyordu kendimi bu şekilde hazırlamıştım ama direkmen 3 dk da bir geliyordu eşime dedimki bu gece doğum olcak oda uyuyordu tamam uyu dedi (inanmadı) yanına yattım yatınca içimde balon patlar gibi bir his oldu hemen kalktım suyum patladığını anladım eşimde lavaboya mı gidiyorsun dedi hayır suyum patladı o yüzden kalktım dedim kalktım 1 saniye sonra bacaklarımdan boşaltmaya başladı su hemen banyoya koştum ama ne göreyim suyum yeşil hemde baya koyu yeşil sulu ishal kıvamında akıyordu anladım bir terslik olduğunu 1 depend taktım eşime çantaları kapıya çıkartırdım annemi uyandırdım. Ama depend hemen doldu taştı su gelmeye devam ediyordu banyoda hemen depend yırttım çıkardım yenisiyle değiştim taksiyi mafedicem endişesi vardı. Sonra evden çıkmadan önce sancıları şiddeti arttı ve 1.5 2 dkda bir sancı geliyordu ve o sancıları nasıl tarif edebilirim bilmiyorum hastaneye gelip acil doğum haneye alındım ve ebeye bişey demedim suyumun rengi hakkında bakalım o nediyecek diye bekledim. Ama ben evdeyken fark etmiştim neyin ne olduğunu ve ebe açıklık kontrolü yaptı ve dedi 1 cm açılman var bebek çok kakasını yapmış azda değil bayağı kakasını yapmış açıklığın daha başlangıç açıklık beklemeye vaktimiz yok pislik yutmadan sezeryana almamız lazım bende panik korku tamam dedim Kendi doktorumuzu aradık ameliyat için geldi ama o gelene kadar sancılar okadar sıklaştıki açıklık ilerlemiyor odamıza aldılar bizi ve ben nefes egzersizleri yapmaya başladım faydası olsun diye ama annem de sure dua okumamı istedi sancı geldikçe sure dua ne varsa okuyordum odaklanmıyim diye ama sure bitiyor oh şükür rahatladım dünya varmış diyemeden hobaa peşinden bidaha araları çok sık olduğu için bana zulüm gibi geldi ve benim sancılarım direkmen 3 dkdan başladığı için sancı kısmı için sizi sakinleştiricek yada motive edicek şeyler söyleyemeyeceğim.eğer normal devam etmiş olsakta kesin prenses doğuma geçerdim epidural yani okadar söliyim sonra doktorumuz geldi beni ameliyat haneye oldular gece 5.25 gibi ameliyat hanedeydim 5.33 te kızımın sesini duydum 6.10da ameliyat haneden beni çıkardılar.odama geldim bebeğimide yanıma getirdiler emzirdim üzerimi odada giydirdi bakıcı kızlar 11 12 gibi su içe bilir sıvı şeyler dediler.komposto ve çorba getirdiler. Saat 2.buçuk gibi gelip yürütücez dediler geldiler yürütmeye ama ben kalktım kendim yürüdüm şaşırdılar sonra koridorda felan yürüyüp merdiven inip çıkıcak sın dediler hiç oturmadan çıktım koridora yürüdüm merdiven felan çıktım yani ağrı yanma olmadı pek ben dimdik direk yürümeye başladım. Rabbim sezeryan yapanlarda böyle kolayını nasip etsin sonra hemşireler yürümeden önce korse al korseyle yürütücez doktorunuzda korseyle yürümenizi istiyor dediler ama ben korktum sezeryanlı olduğum için ve daha sonra takarım diye geçiştirdim ama kendi doktorum kaç kez beni kontrole geldi her geldiğinde korseni takmadınmı yoksa korse al korse tak diye uyardı eve taburcu olmadan önce geldi korse takıcaksın dedi yani ozaman üzerimde çok baskı hissettim eve gidince takıcam evde var yanımda yok dedim eve gelince banyo yaptım süt kanallarıma masaj yaptım elektrikli pompayla sağdım sütüm tam gelsin diye sonra anneme korse takmayı deneyelim alttan giymeli olandan vardı ama zorlanırsam hemen çıkaralım dedim giydim alttan korseyi kancaları zor taktım fermuarı zor çektik ama takınca kuş gibi oldum yani bilsem ameliyattan çıkar çıkmaz bana korse takın derdim neyse kızlar bunların en güzel tarafında şimdi küçük minnoşum yanımda mışıl mışıl uyuyor uzun oldu hakkınızı helal edin merak ettiğiniz bişey varsa sorun cevaplarım ve şunu abladımki kendinizi normal doğum diye şartlandırmayın emin oldun benim kadar kendini normal doğuma şartlandıran yoktur doktorumda saolsun normal doğum destekçisiydi ama bebeğin suyu çok pisti kendim şahidim ve o 1buçuk saat sancı çekmek heleki 2 dkda bir çekmek bana şunu söyletti ben normal doğuramazmışım yada belden epidural haricinde doğuramam hissi verdirdi. Belki sancılarım önceden arada yoklasa yada 20 dkda bir gelse bişeylere alışır hazırlıklı olurdum ama direk kendimi sık gelen sancılar içinde bulmak tramva gibi oldu belki benim daha en başında yaşadığım bu sancıları çoğu kadın doğurmanın sonlarında yaşadığı için böyle düşünüyorum bilemiyorum ama rabbim dağına göre kar veriyor demekki onu anladım.